Munca de mult timp nu mai este pentru oameni şi animale ci pentru utilaje, iar la cât de mult se demolează şi construieşte în ultimul timp, nu e de mirare că fiecare utilaj are nevoie periodic de revizii şi reparaţii.
Ce sunt concasoarele
Concasoarele sunt nişte utilaje care au capacitatea de a sfărâma materiale dure. Sunt folosite în special în industria extractivă şi prelucrătoare în exploatarea carierelor de piatră, dar şi în industria de prelucrare şi reciclare cum ar fi balastiere, reciclarea deşeurilor, demolări.
Tipuri de concasoare
- Concasoare mobile cu fălci pentru nisip şi pietriş – sunt folosite în special în procesul de prelucrare a nisipului în balastiere.
- Concasoare cu fălci dure – folosite în special în carierele de piatră pentru a sparge pietrele mari.
- Concarsoare mobile cu impact orizontal – folosit atât în cariere cât şi în balastiere. Oferă un produs finit mărunt şi cubic ideal pentru asfalt.
- Concarsoare mobile cu impact vertical – folosite în balastiere pentru producţia de nisip în cantităţi industriale
- Concarsoare mobile hidraulice cu con – ideale pentru prelucrarea materialelor dure şi transformarea lor în material fine
- Concarsoare mobile cu con cu arcuri – folosite în special la asfaltări
- Concarsoare semimobile cu fălci – ideale pentru balastiere, reciclarea deşeurilor şi industria minieră
Întreţinere şi reparaţii
Uzajul utilajelor este cauzat de exploatarea zilnică şi în condiţii foarte dure de lucru. Acestea au nevoie de revizii ocazionale şi reparaţii destul de costisitoare. Dacă ai nevoie de exemplu de dinti de cupa concasoare, poţi apela cu încredere la Corporation Construct, specializaţi în reparaţii concasoare şi vânzarea de piese care să le înlocuiască pe cele uzate. Există mai multe piese disponibele precum: dinţi de cupă, piese de uzură, lame cupă, razuri din cauciuc, blindaje pentru staţiile de betoane, site pentru staţii de sortare.
Pentru a nu fi nevoiţi să apelaţi la service prea des, ideal ar fi să respectaţi indicaţiile oferite de producător şi să nu suprasolicitaţi utilajul. Înlocuirea pieselor defecte trebuie realizată imediat deoarece utilajul poate întâmpina diferite probleme. În primul rând, un utilaj incomplet poate duce la diverse defecţiuni mult mai costisitoare. Pe lângă asta, utilajul nu mai este la fel de performant, iar materialele concasate nu sunt realizate corect. Cel mai grav este că în unele cazuri, un utilaj cu defecţiuni poate duce la accidentări.
Cel mai bine este ca la fiecare revizie să se analizeze cu atenţie ce piese prezintă uzură şi care sunt piesele cu un risc ridicat de defecţiune. Atfel o să evitaţi accidentările şi pierderile cauzate de utilajele staţionate care nu mai pot fi introduse în procesul de producţie.
O gura care toaca intr-una se poate numi concasor, ca m-ar interesa 😀 Altceva nu stiu ce sa scriu, nu cunosc pe nimeni salucreze cu asa ceva 🙁
Nu cred ca mi-ar placea sa lucrez pe un santier. Cred ca muncile astea sunt facute special pentru barbati