Alergie la gelurile UV?

2
UPDATE: 2 feb 2016
Cineva intreba pe blog daca poate preveni alergiile la gelurilu UV! Ei bine aceste tipuri de alergii pot fi prevenite din pacate doar prin incetarea aplicarii acestui gel pe unghii!  Daca apar reactii adverse (mancarimi, roseata, usturime, umflaturi) dupa aplicarea gelului (acestea pot fi diferite de la o persoana la alta), trebuie consultat de urgenta un medic deoarece situatia se poate agrava! 

Salutare albinuţelor. Vă povesteam într-un articol anterior de loţiunea Gloves in a Bottle şi de proprietăţile acesteia. Ei bine, mare noroc am avut că acest produs a existat în casă la momentul potrivit, mai ales că nevoia a apărut într-un moment în care nu aveam cum ajunge la medic.

Sursă foto: http://www.tinytouchups.com/wp-content/uploads/2014/07/gel-nails-uv-light.jpg
A fost o perioadă destul de lungă de timp în care am avut unghii cu gel fără să apară vreo problemă. La un moment dat am folosit un alt tip de gel de construcţie şi m-am trezit cu o iritaţie urâtă în jurul cuticulelor. Pielea din jurul acestora s-a înroşit, apoi s-au format nişte băşici fără lichid care m-au chinuit cam două săptămâni. Zona afectată era destul de dureroasă şi a rămas sensibilă o lungă perioadă de timp, chiar şi după vindecare. Partea proastă e că aveam o senzaţie de mâncărime insuportabilă. Mai mult pielea din jurul cuticulelor a rămas pe alocuri uşor decolorată şi îmbătrânită o perioadă mai lungă de timp, dar din fericire treptat a început să îşi revină.
Astea sunt efectele folosirii pe termen îndelungat al produselor cosmetice chimice, iar gelurile şi lampa UV sunt foarte periculoase. Alergiile pot apărea oricând şi nici clienta, nici manichiurista nu pot să prevadă o eventuală afecţiune.
Crezând că problema a fost doar la acel tip de gel, după o pauză de 6 luni, pasiunea mea pentru unghii a revenit şi m-am decis să-mi încerc norocul folosind gelul care nu mi-a creat probleme.
Am fost foarte inspirată, deoarece am zis să încerc doar pe o singură unghie. O alegere excelentă. Pe moment nu am avut nimic, dar ţinând cont de experienţa anterioară neplăcută, am aşteptat să văd dacă până a doua zi acel deget nu se irită.
Spre dimineaţă m-am trezit cu o mâncărime îngrozitoare şi nu numai la acel deget ci la toate degetele de la ambele mâini. Mă gândeam cu groază că iar se vor forma băşici, mai ales că pielea deja se înroşise şi inflamase.
Din fericire mai aveam în casă puţin dar suficient din crema antialergică Gloves in a Bottle. Imediat ce mi-am dat cu ea mâncărimea s-a atenuat, dar revenea după o perioadă de apoximativ 2 ore. Am continuat sa o aplic din două în două ore şi mâncărimile erau din ce în ce mai puţin sesizabile, iar a doua zi parcă nici nu au existat. Mai mult roşeaţa a dispărut, iar băşicile nu s-au mai format. CLAR! Nu-mi mai trebuie unghii cu gel!
 20161113_161754

Am amânat cât am amânat, dar acum am nevoie de un control urgent la alergolog să văd exact la ce substanţe sunt alergică. Dacă vă apar astfel de probleme mergeţi urgent la doctor deoarece starea voastră se poate agrava, dar ţineţi în casă şi o astfel de cremă. Pe mine m-a ajutat mult!

 

2 COMENTARII

  1. Buna,
    Am aceasi problema.. alergie la gelul uv – oja transparenta – si acuma am aceasi senzatie dar nu’mi dau seama de la ce. Comparand ingredientele de la gel si oja incolora- constat ca apare izopropilul si formaldehida care sunt incluse si in uleiul de masaj pe care il folosesc in prezent.
    Mai mult ca sigur unul din aceste substante ne afecteaza pielea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.