INGREDIENTE
–        1 varză de aproximativ 2 kg (sau 2 kg de varză murată)
–        200 gr slăninuţă de casă afumată
–        400 gr cârnăciori afumaţi
–        400 gr kaizer
–        1 ceapă mare
–        1 morcov
–        1 ardei Kapia roşu
–        3-4 linguri de bullion
–        3 foi de dafin
–        CONDIMENTE: sare, piper, cimbru
Slăninuţa se taie cuburi, cârnăciorii şi kaizerul felii şi se pun la călit într-un ceaun încăpător.
După ce s-au rumenit puţin, se adaugă ceapa, morcovul şi ardeiul şi se amestecă bine aproximativ un minut.
Se adaugă varza tăiată mărunt, foile de dafin şi se condimentează după gust.
Se completează cu apă sau zeamă de varză şi se lasă la fiert până când varza este suficient de bine călită, iar lichidul a scăzut. (Aproximativ 1 oră pentru varza crudă, 40 minute pentru varza murată).
Se adaugă bulionul şi se dă pentru 10 minute la cuptorul încins în prealabil.
Se serveşte cu un ardei iute şi după preferinţe, cu mămăliguţă.
Poftă bună!

De

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.