Mai puţin întâlnită în bucătăria de zi cu zi, mâncărica de limbă cu măsline şi sos este un preparat care pare sofisticat, dar este foarte uşor de preparat şi extraordinar de delicios.
INGREDIENTE
–        1 kg limbă de viţel sau de porc
–        250 – 300 gr. măsline
–        2 cepe
–        1 morcov
–        4 – 5 căţei de usturoi
–        300 gr bulion
–        100 ml de vin roşu sau 2 linguri de oţet balsamic
–        1 lingură făină
–        30 gr ulei
–        CONDIMENTE: sare, piper, boia de ardei dulce, cimbru, 2 frunze de dafin
Limba de viţel se spală şi se pune la fiert împreună cu puţină sare şi o lingură de oţet balsamic. Eu am folosit oala sub presiune pentru a fierbe limba, timp de 45 minute.
După ce aceasta a fiert, am scos-o din oală şi am lăsat-o la răcit.
După ce s-a răcit se curăţă de pieliţa albă şi se taie în bucăţi mai mici. Dacă limba e bine fiartă, atunci pieliţa se va îndepărta foarte uşor.
Într-o crăticioară, se pune la călit ceapa şi morcovul împreună cu un praf de sare.
După ce acestea s-au înmuiat se adaugă usturoiul zdrobit şi se amestecă bine timp de câteva secunde.
După aceea se adaugă limba de viţel tăiată în bucăţele mai mici, cimbru, piper, boia şi se amestecă bine. Se stropeşte cu puţin vin sau 1 lingură de oţet balsamic.
Apoi se adaugă bulionul, rântaşul de făină şi măslinele.
Dacă doriţi, puteţi subţia cu puţină apă sau puteţi renunţa la rântaş. Se amestecă bine.
Se lasă la fiert timp de încă 15 minute.
Se serveşte cu pătrunjel verde.
Poftă bună!

De

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.