Supă de pui cu găluşte

0
Supele sunt preferatele mele, mai ales dacă sunt preparate cu ingrediente BIO.
Cea mai gustoasă şi uşoară supă preferată de familia mea este supa de pui cu găluşte, iar dacă aveţi posibilitatea să o preparaţi cu carne de pui crescut în curte şi legume proaspete din grădină, atunci garantat o să obţineţi o supă delicioasă şi sănătoasă.
INGREDIENTE
–        1 –1,5 kg carne de pui cu os şi piele (eu am folosit pieptul şi pulpele).
–        1 – 2 buc. ceapă
–        2 – 3 morcovi
–        1 buc păstârnac
–        1 bucată mică de ţelină
–        1 bucată ardei gras
–        Sare, piper,
–        2 ouă
–        7-8 linguri de griş
–        OPŢIONAL pentru găluşte: ulei, bicarbonat
Reţeta din punctul meu de vedere este extrem de simplă.
Într-o oală de 5 litri se pune carnea la fiert timp de aproximativ 40 – 50 minute împreună cu puţină sare. Se ştie că pasărea de curte fierbe mai greu decât cea de crescătorie. Se spumează din cand în când pentru a înlătura toată spuma ce se ridică la suprafaţă. După preferinţe, puteţi strecura supa, ca aceasta să fie mai limpede.
Carnea se scoate pentru a fi dezosată şi porţionată, apoi se adaugă din nou în oală. Dacă a fiert suficient, aceasta se va îndepărta
foarte uşor de pe oase.
Legumele prefer să le las în supă, aşa că le tai cubuleţe şi le pun la fiert pentru încă 20 minute împreună cu carnea.
După ce adaug legumele la fiert prepar compoziţia pentru găluşte.
Sunt mai multe metode care garanteză găluşte pufoase.
Eu am ales cea mai simplă metodă şi anume metoda 1 – 2 – 3 ( la 1 ou, 2 linguri de ulei şi 3 de griş)
Într-un castron bat bine ouăle împreună cu puţină sare. Eu de data aceasta am adăugat o singură lingură de ulei deoarece supa are suficient de multă grăsime şi 7 linguri de griş în ploaie. Am continuat să amestec până când oul a încorporat tot grişul.
Grişul se adaugă în funcţie de mărimea oului, deci nu există o regulă sau o cantitate fixă. Dacă este cazul, puteţi să adăugaţi griş până când aluatul ajunge la consistenţa perfectă.
Pentru ca găluştele să iasă garantat pufoase, puteţi pune un vârf de cuţit de bicarbonat şi să omogenizaţi bine.
Aluatul se lasă la odihnit până când legumele au fiert.
Supa se dă la foc mic, apoi cu o lingură înmuiată în apă se formează găluştele şi se adaugă în supă. După această operaţiune, se completează cu apă rece, apoi se lasă pe foc până când supa va începe din nou să clocotească.
Se serveşte cu multă verdeaţă, de preferat pătrunjel verde.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.