Unde ardea domnule Oprea?

1
Abuzurile pe care cei aleşi să ne reprezinte au existat mereu, dar parcă în ultimii ani s-a întrecut măsura. Nu cred că este român care să nu fi auzit tristul eveniment rutier în care un poliţist care se afla în fruntea coloanei oficiale a Ministrului Gabriel Oprea a căzut cu motocicleta într-o groapă prost semnalizată şi asta în condiţii meteo nefavorabile pentru a se circula cu o motocicletă.
                                                                                      Sursa foto: mediafax

Toţi ne-am  pus întrebarea  „unde se grăbea Oprea?” iar răspunsul s-a lăsat mult aşteptat (probabil s-a căutat un răspuns plauzibil deoarece erau voci care spuneau ca Oprea venea de la cârciumă). În cele din urmă „s-a aflat” cu dl. ministru venea de la sediul S.R.I. şi se îndrepta spre propria locuinţă.
                                                                                                   Sursa foto: evz.ro
Că s-a încercat muşamalizarea acestui accident e clar. Groapa cu pricina a fost astupată chiar a doua zi după tragedie. E clar că o mare vină o poartă şi cei care şi-au bătut joc de banul public, deoarece toţi ştim că nu doar Bucureştiul, ci întreaga ţară e plină de gropi formate de nesimţirea şi nepăsarea autorităţilor.
Dar dacă domnul ministru nu cerea coloană oficială pentru a ajunge mai repede acasă această tragedie nu ar fi avut loc.
Poate că nu trebuie să-i  amintească nimeni lui Oprea că e plătit din ban public şi este normal ca noi cei care îi umflăm conturile cu sau fără voia noastră să primim o explicaţie pentru cele întâmplate. Aşa că eu întreb:
Unde ardea domnule Oprea?
Ţi-a luat foc casa, ţi-a fătat pisica, v-au invadat o armată de gândaci? Sau ce s-a întâmplat de v-aţi folosit abuziv de coloana oficială pentru a ajunge acasă???
De ce spun abuziv?
Păi dumneavoastră ar trebui să ştiţi mai bine.
Ia uitaţi ce spune legea!

Art. 223 din Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2006Art. 223. – (1) Poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate potrivit competenţei.(2) Se însoţesc cu echipaje ale poliţiei rutiere demnitari români sau oficialităţi străine cu funcţii similare acestora, după cum urmează:a) Preşedintele României;b) preşedintele Senatului;c) preşedintele Camerei Deputaţilor;d) primul-ministru al Guvernului.(3) În situaţii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenţă, pot beneficia de însoţirea cu echipaje ale poliţiei rutiere şi miniştrii din Guvernul României sau omologi din străinătate aflaţi în vizită oficială în România, precum şi şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare.(4) Beneficiază de însoţire şi candidaţii la funcţia de Preşedinte al României, pe timpul campaniei electorale, după validarea candidaturii, numai pe raza localităţilor unde au loc activităţile electorale.(5) Beneficiază de însoţire cu echipaje ale poliţiei rutiere foştii preşedinţi ai României, în condiţiile legii.

Cu alte cuvinte NU AVEAŢI DREPTUL DE A VĂ FOLOSI DE O COLOANĂ OFICIALĂ ca să mergeţi acasă!
Conform cercetătărilor jurnalistice aţi avut peste 1500 de astfel de urgenţe în 2015. A intrat cumva ţara în război sau ce s-a întâmplat de aţi avut nesimţirea să vă folosiţi în acest fel de grosolan de banii noştri?
Mai mult, după ce că din punct de vedere moral sunteţi vinovat de moartea unui om, deoarece acesta şi-a pierdut viaţa în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu, mai aveţi şi tupeul jegos de a declara că nu sunteţi nici primul nici ultimul care s-a folosit de coloană oficială. Ăsta da tupeu, doar să moară şi capra vecinului! Poate că nu eşti nici primul şi nici ultimul care s-a folosit abuziv de acest drept, dar trebuie să-ţi amintim domnule general, că un om care făcea parte din escorta ta şi-a pierdut viaţa. Un tânăr poliţist! De alte cazuri nu s-a auzit, aşa că DA, eşti primul prins cu „mâţa în sac”!
Din respect pentru familia lui Bogdan Gigină, dar şi din respect pentru noi, dacă aveaţi măcar un strop de demnitate şi umanitate vă dădeaţi demisia!
Dar ce vorbim noi de demisie?
Nu aţi binevoit să opriţi atunci când tânărul poliţist a căzut în acea groapă. Ce contează? Unul mai puţin nu-i aşa domnule ministru? Nu vă crede nici fi-miu de 15 luni când spuneţi că nu ştiaţi ce s-a întâmplat. Domnule ministru! Şi un câine dacă era lovit, uman era să opriţi şi să vedeţi dacă are nevoie de ajutor, ce să mai vorbim de un om!
Dar nu îmi mai tocesc tastele de pomană pentru dumneavoastră pentru că sunteţi prea corupt pentru a înţelege…
Sursa foto: stiripesurse.ro
 
Sursa foto: reporterntv.ro

Dragi prieteni, în încheiere mai am câteva cuvinte de spus. Ştiţi ce e cel mai trist? Bogdan Gigină sunt eu, eşti tu, este vecinul de alături, vânzătoarea de la chioşc, mama, tatăl, copilul, sora, fratele, soţul, soţia sau oricine drag vouă. Adică pentru Gabriel Oprea NIMENI! Aşa că noi şi vieţile noastre nu valorăm nimic, reprezentăm doar un număr din “cei proşti” cei care “ţin” în cârcă o adunătură de gunoaie! La ce folos a fost ingropat cu onoruri militare? A plecat pe un drum pe care nu se v-a întoarce nicioadată, iar familia lui nu are nevoie de onoruri ci de cel care acum nu mai e…

                                                                                                   Sursa foto: evz.ro

 
 
În speranţa că acest caz va fi ultimul, nu spun decât: SĂ SE FACĂ DREPTATE, iar dacă binevoiţi să semnaţi petiţia pentru demiterea acestui individ AICI! Păcat că a trebuit să mai moară încă un om ca să ne mai dezmeticim niţel.
Până în present sunt peste 18000 de semnături. Poate dacă ne vom uni, vom reuşi să contăm!
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.