Cum încurajează Gazeta Sporturilor creşterea infracţionalităţii juvenile!

4
Am observat cu indignare că pe piaţă Gazeta Sporturilor ar fi publicat o nouă serie de cărţi adresate copiilor cu titlul „75 de sfaturi”!
Prima din seria de 4 cărţi a stârnit pe bună dreptate un adevărat val de revoltă. Sub numele „75 de sfaturi pentru a supravieţui la şcoală” cartea prezintă o serie de sfaturi tulburătoare, şocante şi cu adevărat nocive pentru tineret.
Iniţial am crezut că este o glumă extrem de proastă, dar se pare că m-am înşelat! Ei bine, cartea încurajează tinerii să îşi desconsidere părinţii, să se comporte malefic cu fraţii şi colegii, să fie egoişti, să fure, să mintă, să fie răzbunători şi răi. Pe bune dreptate am crezut că e vorba de o glumă proastă, dar se pare că această „glumă” e cât se poate de reală.
Despre autoarea cărţii am aflat că ar fi de origini spanilole, este licenţiată în psihologie clinică şi asistenţă socială şi este o mare
iubitoare a umorului negru. Eu cred că are grave probleme psihice şi ar trebui internată într-un sanatoriu împreună cu cei care au făcut-o celebră!
Dar credeţi că înţelege un puşti/pustoaică de 9 – 12 ani umorul negru? Sincer cred că nu! După câteva articole citite, ajung la concluzia că această mizerie e greu de digerat şi de către un adult.
Ca părinte îmi pun totuşi întrebarea: Cine a permis publicarea acestei mizerii? Cum e posibil ca această carte să fie atât de intens mediatizată şi promovată culmea de un ziar cu renume? Eu una cred că cineva aici ar trebui să răspundă penal pentru faptele sale, iar dacă nu există o lege în acest sens, atunci ar trebui urgent făcută una!
Sub nici o formă nu aş cumpăra această mizerie, dar curiozitatea m-a împins să dau un „search” pe net şi să descopăr câteva citate cu adevărat şocante.
 „Daca vrei ca parintii sa iti cumpere ceva, spune ca e pentru scoala. parintii sunt
destul de prosti si cred orice” (sfatul 8/pg 37)
„Daca ai mare nevoie de ceva, iar ei nu iti
cumpara, improvizeaza! A imprumuta nu e acelasi lucru cu a fura (mai ales daca te prinde) .Corectorul l-am sutit de la mama, chiar daca a descoperit ca ii lipseste, inca nu stie ca e la mine, asa ca il tot cauta.. sunt sigura ca o sa renunte si o sa-si cumpere unul nou” (sfatul 35/pg 119)
„M-am gandit sa-i trag una tare de tot dar mi-am adus aminte cum data trecuta a tipat super tare. Mai bine sa nu-i lovesti pe fratii tai daca crezi ca s-ar putea sa te auda parintii, e de preferat sa mai astepti un pic, cand n-o sa fie ai tai acasa” (sfatul 41/pg139)
„Daca vrei sa te razbuni scrie in Death Note! un carnetel supranatural cu care poti sa omori o persoana daca ii scrii numele inauntru in timp ce ii vizualizezi fata. Sa fii atent ca prenumele sa fie corecte, sa nu cumva sa omori pe altcineva din greseala […] Poti sa alegi
data la care o sa moara […] persoana o sa moara din cauza unui atac de cord” (sfatul 58 si 59/pg 190)
„SFATUL 56: Lipeste-le gura cu scotch fratilor tai imediat dupa nastere”
Este incredibil, nu-i aşa? Mai grav este că sunt extrem de căutate de adolescenţi.
Chiar mi-aş dori să primesc un răspuns oficial din partea reprezentanţilor Gazetei! Cum a permis publicarea acestei cărţi?
Şi să vă mai întreb dragi redactori, voi nu sunteţi părinţi? Dacă această carte este interzisă părinţilor cum a ajuns în mâinile domniilor voastre? Voi vă creşteţi copii urmând sfaturile din aceste cărţi?
Dacă da, eu consider că în mod sigur contribuiţi la o crimă educaţională!
Iar dacă voi le numiţi sfaturi, atunci îmi permit să vă dau şi eu câteva! Retrageţi toate cărţile de pe piaţă, daţi-vă urgent demisia şi predaţi-vă la Poliţie, pentru că a încuraja un comportament nefiresc, anti-social şi malign, care poate duce către delicte grave precum crima, furtul, agresiunea fizică sau verbală şi alte infracţiuni, mai ales în rândul minorilor este un delict extrem de grav!Dacă doriţi retragerea acestor cărţi de pe piaţă, semnaţi petiţia!

Voi, dragi cititori ce părere aveţi? Consideraţi că aceste cărţi sunt demne de copii dumneavoastră şi ar trebui să facă parte din biblioteca personală?

Surse:    Citate;   Foto.DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

 1. Foarte socant!
  Mie nu mi se par "amuzante" ci poate "alarmante", niste manuale de pitiponcizare si tembelizare!
  Rusine editorilor!
  Copii nu inteleg umorul negru, asta este clar! Este scrisa foarte prost si neverosimil! Deja mi se pare impinsa la extrem!
  Cartea asta nu are ce cauta intr-o casa de oameni normali!
  Credeam ca strada, televizorul, internetul, anturajele pot indobitoci copiii! Dar se pare ca si aceste porcarii de carti!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.