Alooo, C.N.A.-ul ?!

0

 

De când am copil mic, canalele noastre cele mai urmărite sunt Disney Junior şi Travel Mix. Dar parcă simt nevoia să urmăresc şi altceva. Doar nu plătesc un abonament ca să ţin televizorul pe post de mobilă. Vreau să văd o emisiune de calitate, o ştire importantă, poate că un film bun pe un canal românesc. Problema este că nu prea am ce urmări.
            În ultima perioade observ că sunt difuzate fel de fel de mizerii la televizor şi invitate fel de fel de persoane care ne intoxică cu prezenţa.

            Şi nu vreau să aud: „Ai telecomandă”. Da, am telecomandă, dar din păcate indiferent de oră, nu prea am unde mă opri atunci când butonez! Iar dacă am telecomandă, o am pe banii mei, aşa că nu consider că este normal să cerşesc pe la C.N.A. dreptul de a vedea un program decent.

Aceste posturi susţin că sunt private şi pot difuza orice, că noi avem puterea telecomenzii. Ei bine, eu îi contrazic! Aceste posturi aparţin de grila principală de programe IAR EU PLĂTESC UN ABONAMENT! E ca şi cum mergi la magazin şi cumperi pâine mucegăită, carne împuţită, lapte stricat, doar magazinul e privat poate „vinde” ce vrea. Dacă şi operatorii de televiziune prin cablu ar lua măsuri, nu ar mai exista aşa mulţi „fani” semi-analfabeţi care să le facă rating acestor promoteri ai prostiei dusă la cel mai înalt nivel!

            Alooo, C.N.A.? UPC, RCS-RDS, Orange TV, Focus Sat sau alt furnizor de televiziune prin cablu! Am o propunere pentru voi care să împace şi capra şi varza.
Emisiuni de genul: „Un show păcătos”, „Wow Biz”, „Acces direct”, „La Măruţă”, „Te vreau lângă mine”, (care m-a convins că e o mare făcătură). „Ochii din umbră”  sau altele de profil ar trebui interzise din punctul meu de vedere, dar dacă aceste programe ar fi interzise, atunci s-ar considera cenzură. Aşa că vin şi eu cu o umilă părere, din care toţi să câştigăm câte ceva.
Aceste emisiuni să fie difuzate doar pe canale cu taxă suplimentară (şi nu una mică), nu în cadrul unui pachet de bază. O taxă justă pe prostie din care toţi câştigă. Prostul care cască gura, are la ce se uita, televiziunea şi furnizorul de televiziune prin cablu câştigă din numărul mare de fani, iar noi ceilalţi putem urmări liniştiţi un program decent şi de bun simţ.
Până atunci mă alătur campaniei iniţiate de echipa „Cronicii Cârcotaşilor” de la Prima TV care a realizat o petiţie sub numele „Manifest pentru o televiziune fără mizerii”.
După ce am citit cu atenţie petiţia, am realizat că nu sunt singura scârbită de ce se difuzează pe micile ecrane. Peste 33000 de persoane au semnat până în prezent petiţia, iar numărul este în creştere.

Acesta este textul petiţiei!

Manifest pentru o televiziune fara mizerii

Dragi domni si doamne de la CNA . 
Intelegem ca nu aveti forta sa opriti mizeria televizata din Romania. Se vede asta cu ochiul liber.
Dragi Deputati si Senatori, citam din raspunsul unui membru CNA:  „Din pacate pentru asteptarile tale si dorintele mele, CNA nu poate interzice si desfiinta mai nimic. Nu-i permite legea. Din cate stiu de la colegii mei, demersuri pentru schimbarea legii au fost. Dar parlamentarilor le ajung mult mai usor la suflet cantecele de sirena ale televiziunilor decat nemultumirile unei minoritati a telespectatorilor. Pentru ca asta e realitatea pe care o arata audientele.”
Asadar,  va rugam sa modificati legile existente, astfel incat cei de la CNA sa poata opri avalansa de murdarie de pe posturile romanesti de televiziune.

 

-Nu mai vrem sa vedem la televizor, pe posturile generaliste, emisiuni in care se profita de oameni cu probleme psihice.
Exemple: Cristi din Banat, Ioana Tufaru, Oana Zavoranu.
Este foarte evident pentru noi ca realizatorii acestor emisiuni in serial profita de problemele psihice ale invitatilor pentru a face audienta.
-Vrem sa protejati minorii. Este obligatia CNA.
Pe un post generalist de televiziune, la ore accesibile minorilor, se transmit emisiuni care, pentru audienta, alimenteaza si difuzeaza scandaluri.
Abunda scene regizate sau neregizate cu batai, scandaluri, injuraturi. Invitatii sunt uneori platiti pentru prestatia lor.
-Nu suntem de acord cu argumentul :”Ai telecomanda, daca nu iti place, schimba postul.” 
Credem ca rolul CNA, care sa aplice legile date de Parlament, este acela de a impiedica imundicitatea televizata, fiind garantul protejarii societatii de la excese si abuzuri. Acum, doar asista neputincios la degradarea audio-vizualului.
Un membru CNA nu poate spune ca „asta se cere, asta difuzeaza televiziunile.”
Un membru CNA poate spune: „se poate difuza ce se cere si se supune unor reguli elementare de bun-simt!”
Educatia se face in cei 7 ani de acasa, e adevarat, dar am ajuns sa vedem transmisiuni in direct din salonul unei muribunde, la o emisiune de scandal. Si persoane dezechilibrate psihic, sub tratament medical, dezbracandu-se in studio.
Am ajuns sa vedem barfe transmise in direct de la o inmormantare.
Care este urmatorul pas: poate, o sinucidere in direct?
Iar un membru CNA, ne poate declara, ca acum: „Daca nu iti place, schimba postul.”
Am ajuns prea departe!
Dragi politicieni si membri CNA, va scriu niste romani care s-au saturat pana peste cap de porcariile din media romaneasca. Chiar daca acum suntem o minorititate, speram sa gasim cat mai multi oameni care sa se alature petitiei noastre.
Legea audio vizualului este din 2002.  Credem cu tarie ca trebuie refacuta pentru 2015-2030!
Societatea s-a schimbat, oamenii s-au schimbat, excesele sunt altele, iar parteneriatele media-politic din ce in ce mai puternice!
Speram sa schimbam ceva in tara in care locuim.
Daca nu…va fi din ce in ce mai rau.
Va rugam sa sustineti aceasta initiativa si sa dati SHARE acestei petitii initiate de Cronica Carcotasilor.
Cu ea vom merge la CNA si Parlament pentru a ii ajuta sa schimbe lucrurile si a le arata ca in Romania exista si oameni normali.

 

Pentru a semna această petiţie click aici: 

http://www.petitieonline.com/cronicacarcotasilor

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.