Cuţitul Mora Bushcraft Survival, cuţitul de care am nevoie!

21
Dragi prieteni, salcâmul aproape a înflorit, stupii i-am pregătit, aşa că va trebui cât de curând să îmi mut albinuţele de la câmpie la pădure! Şi vor rămâne acolo o perioada, deoarece după salcâm urmează să înflorească teiul.
În articolul anterior v-am povestit despre locul în care doresc să îi duc şi despre ce aş avea nevoie să achiziţionez, dar analizând cu atenţia ofertele, m-am gândit că mi-ar fi util un cuţit Mora Bushcraft Survival.
Cutit Mora Bushcraft Survival black/grey
Am ales deja poieniţa în care mă voi campa. Este o zonă liniştită, se poate ajunge uşor cu o maşină 4×4 (pentru a remorca şi stupii), este linişte… un loc ca în basme. Salcami, apoi tei, iar flori de câmp cât vezi cu ochii.
Cu siguranţă mi-ar fi foarte util acest cuţit, deoarece aş putea tăia cu el de la faguri artificiali, până la crengile pentru foc. De foc avem nevoie în permanenţă pe timpul nopţii… şi nu pentru a găti sau pentru a ne încălzi, ci pentru ca să-l ţinem cât mai departe pe Moş-Martin. Nu prea şi-au făcut prezenţa urşii în acea zonă, dar chiar şi aşa nu vreau să mă iau la trânta cu nici unul şi nici nu doresc să râvnească la mierea albinuţelor mele.
Topor am, pentru lemne uscate mai groase, doar un cuţit de calitate, rezistent şi foarte util mi-aş dori. Şi pe Totalmag am găsit exact ce am nevoie.
TotalMag
Cuţitul este un produs de calitate superioară cu o lamă ascuţită şi un vârf special. Lama este confecţionată din oţel inoxidabil şi are 2,5 mm grosime. Cuţitul este dotat cu o teacă robustă care oferă siguranţă în timpul transportului, dar în acelaşi timp protejează lama împotriva uzurii.
Sincer m-am săturat să tot arunc banii pe diverse cuţite care nici nu taie, nici nu se
ascut cum trebuie, folosite în condiţii extreme ruginesc sau se rup. Prefer unul de calitate superioară pe care să îl folosesc toată viaţa, chiar dacă preţul este destul de piperat
pentru bugetul meu, în momentul de faţă. Rămân totuşi la părerea mea că „sunt prea săracă pentru a mă îmbrăca ieftin”, în cazul de faţă nu îmi mai permit să cheltuiesc bani pe cuţite ceva mai ieftine şi de proastă calitate. Prefer unul şi bun!
Este exact ce avem nevoie când plecăm cu albinele în pastoral sau când plecăm în diverse drumeţii!
Dar ce are acest cuţit aşa special?
– are lama cu un tăiş foarte ascuţit din oţel inoxidabil suedez, cu o grosime de 2,5 mm şi un vârf distinct
– are o piatră pentru ascuţit integrată
– deţine două clame pentru curea
– are integrat amnar Morakniv® pentru orice condiţii meteorologice (poate fi folosit chiar şi atunci când plouă dau iarna când ninge)
– produce scântei de 3000 de grade C, care fac uşoară aprinderea focului pe orice fel de vreme. Având scânteia atât de puternică, amnarul poate fi folosit şi ca semnal de urgenţă.
Pare incredibil, dar e adevărat! Este un produs minunat, care merită fiecare bănuţ!

 

21 COMENTARII

    • Obiectele de calitate se gasesc greu din pacate. La noi in Ploiesti nu gasesc aproape niciodata ce am nevoie. Noroc cu internetul… 😛

    • Bunicul meu avea mereu un cutit asemanator la el cand mergea la padure. Il avea din Siberia din timpul celui de-al doilea razboi mondial. L-a pastrat toata viata.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.