Satul indian care plantează 111 copaci de fiecare dată când i se naşte o fată.

0
Într-un tărâm unde bărbaţii sunt consideraţi mai valoroşi decât femeile, locuitorii unui sat numit Piplantri din Rajasthan, India, îşi celebrează fiicele prin crearea unei lumi mai sănătoase, mai verzi. De fiecare dată când se naşte o fată în comunitate, 111 copaci sunt plantaţi în numele ei.
Tradiţia satului indian este benefică nu doar regiunii, ci şi întregii planete şi, totodată, transmite un mesaj puternic într-o societate dominată de recunoaşterea bărbaţilor, mai puţin a femeilor. “Acest minunat exemplu şi exerciţiu de eco-feminism va inspira, fără îndoială, şi restul Indiei, poate chiar şi lumea întreagă”, scrie site-ul Folomojo. Care este motivul acestei tradiţii unice? Asigurarea că mediul nu va avea de suferit de pe urma creşterii demografice. Este o tradiţie “eco-friendly” care asigură, la propriu, un viitor mai verde generaţiilor ce vor urma.
Astfel, când se naşte o fată în sat, localnicii adună 21.000 de rupii (făcând chetă între ei) şi 10.000 de rupii de la părinţii fetei; suma totală de 31.000 de rupii (aproape 500 de dolari americani) este transformată într-un depozit fix, pe 20 de ani, pe numele fetei. Părinţii sunt obligaţi să semneze un act prin care se angajează ca fata să primească educaţia cuvenită; actul impune, totodată, ca fata să se căsătorească numai după ce are vârsta legală pentru căsătorie şi ca toţi copacii plantaţi în numele ei să fie îngrijiţi corespunzător. Pentru a asigura supravieţuirea copacilor, comunitatea întreagă participă la muncile necesare.
stire 25 mar india 2
Copacii sunt protejaţi, aşadar, de termite sau alţi dăunători, iar în jurul lor localnicii plantează aloe vera, o plantă care devine pentru unii dintre localnici un mod de a-şi câştiga existenţa (din vânzarea frunzelor). Tradiţia a fost propusă pentru întâia oară de fostul lider al comunităţii, în memoria fiicei sale care murise la o vârstă foarte fragedă. Ideea a prins: de şase ani încoace, peste un sfert de milion de copaci au fost plantaţi. Sătenii mai spun şi că în ultimii şapte – opt ani nu s-au mai înregistrat infracţiuni în localitatea lor.
Surse şi fotoTrue ActivistThe Mind Unleashed
FotoPiplantri

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.