Mereu mi-am dorit un colţişor de rai, să mă adăpostesc de arşiţa verii în livada mea să-mi sorb cafeluţa şi să ascult ciripitul păsărelelor…
Deja eu şi soţul meu am început să amenajăm grădina şi curtea de la ţară.
Am început să plantăm în grădină: pruni, caişi, piersici, cirşi, vişini, aluni, nuci, meri, peri, zarzări… ce puiet am găsit disponibil. Avem o livadă tânără „cu de toate”, iar când vom culege roadele atunci bucuria va fi şi mai mare.
POM PRUN STANLEY

Caracteristicile pomului: Pomul de vigoare mijlocie, cu creşteri reduse garnisite cu formaţiuni de rod scurte şi mijlocii. Intră repede în rod (anul 4 de la plantare), productiv. Soiul este autofertil, în acelaşi timp fiind un polenizator foarte bun.
Caracteriscile fructului: Fructul de mărime mijlocie spre supramijlocie 35-45g, de forma elipsoidală, cu sudura carpelară evidentă. Pieliţa este colorată violaceu, iar pulpa este gălbuie, cu gust mediocru.
POM CIREŞ ROŞII DE BISTRIŢA

Caracteristicile pomului: Vigoare mare. Coroană globuloasă spre larg piramidală. Rodeşte pe ramuri de rod lungi si buchete de mai. nflorire timpurie.
Caracteristicile fructului: Mărime mijlocie. Formă ovoid alungită. Coaja este rosu nchis pană la aproape negru la maturitate deplină. Pulpa este semicrocantă, rosie, străbătută de vinisoare sngerii, suculentă, dulce.Sambure relativ mare.
POM MAR IONATHAN

Caracterisiticle fructului: Fructele
sunt de marime mijlocie, cu o aroma specifica, galben-crem sau galbena mai inchis in zona centrala, foarte fina, suculenta, dulce. Pielita fructului este rosu sangeriu aprins. Polenizator: Patul, Delicious rosu. Necesita plenizaror Caracteristici productiv Inaltimea la maturitate 2-3 m Perioada de inflorire-aprilie
Maturitate de recoltare: Perioada de recoltare sept-oct
sunt de marime mijlocie, cu o aroma specifica, galben-crem sau galbena mai inchis in zona centrala, foarte fina, suculenta, dulce. Pielita fructului este rosu sangeriu aprins. Polenizator: Patul, Delicious rosu. Necesita plenizaror Caracteristici productiv Inaltimea la maturitate 2-3 m Perioada de inflorire-aprilie
Maturitate de recoltare: Perioada de recoltare sept-oct
Curtea doresc să fie imprejmuită cu thuja un gard viu excepţional!
Mai multe idei pentru amenajarea curţii şi grădinii pe Covera.ro!

Thuja Orientalis

Thuja apartine familiei Cupressaceae, in America se numeste Arborvitae, de la latinescul Arborele vietii.
Thuja orientalis (Platycladus orientalis), un arbore sau arbust cu o inaltime de la 1 la 8 m, ce poate ajunge pana la 20 de m, cu ramurile usor apaltizate, dispuse pe acelasi plan, formand structuri de evantai dispuse vertical sau oblic.
Are o crestere destul de rapida, in mod obisnuit ajungand la o inaltime de 10-15 m. Trunchiul sau este drept, avand o terminatie piramidala sau alungita, sub forma de flacara.
Frunzele sunt mici, foarte dese, ca niste aschii, foarte asemanatoare cu cele de chiparos. Au culoarea verde inchis, devenind usor maronii in timpul iernii. Aceste conifere sunt mult utilizate in gradini, fie ca exemplare singulare fie pentru formarea unui grad viu impenetrabil, cu rol important de protectie. Este unul dintre coniferele privilegiate, fiind extrem de decorativ, indiferent unde este amplasat. Este preferat si pentru faptul ca poate tundere a coroanei sale.
Nu este pretenţios la sol, dar trebuie udat sistematic. Nu suporta excesul de apa. Se planteaza intr-un pamant bogat, moale, profund si foarte bine drenat. Se teme de stagnarile hidrice, motiv pentru car’e este bine sa se amestece nisip in pamantul in car’e se aseaza planta.
Toamna si primavara se introduce la baza plantei ingrasamant organic matur sau ingrasamant granulat cu cedare lenta. Se poate dezvolta bine si in terenuri argiloase, demonstrand ca nu are probleme nici in terenuri destul de sarace.
Devino fan-ul paginii Covera: “https://www.facebook.com/covera.ro” şi descoperi super-oferte de Black Friday!