La ce trebuie sa fii atent când închei o polița RCA

0

Polița RCA este obligatorie așa că atunci când ești nevoit să achiziționezi o astfel de poliță este important să fii atent la mai multe aspecte pentru fi sigur că alegi o poliță care să se potrivească nevoilor tale. În primul rând trebuie să știi faptul că polița ta RCA va acoperi daunele produse de accidente produse de tine și nu vei putea repara propria mașină dacă accidentul este produs din vina ta, doar dacă ai suplimentar și o poliță CASCO:

Aspecte la care să fii atent când închei o poliță RCA!

  1. Acoperirea asigurării: Asigură-te că înțelegi ce acoperire oferă polița RCA. Verifică ce daune sunt acoperite și care nu sunt acoperite. Poți opta pentru o poliță de asigurare RCA cu decontare directă. Aceasta, în cazul în care ești victima unui accident provocat de un alt șofer acoperă daunele provocate mașinii tale, iar asiguratorul tău va recupera prejudiciul de la asiguratorul șoferului vinovat de producerea accidentului. Asta este o măsură suplimentară de precauție dacă alegi o companie de asigurare cu o reputație bună pe piață. În plus pentru tine acel Bonus malus va rămâne intact.
  2. Prețul poliței RCA: Calculați costul primei de asigurare și asigură-te că ești de acord cu acesta. Poți face aici un calcul asigurari! Tarifele pot varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi tipul mașinii, vârsta șoferului, istoricul de conducere etc. Compară ofertele de la mai multe companii de asigurări pentru a face cea mai bună alegere.
  3. Valabilitatea poliței: Asigură-te că știi care este de perioada de valabilitate a poliței RCA. Este important să reînnoiești polița înainte de expirarea sa pentru a evita problemele legate de lipsa acesteia. Nu uita că lipsa unei polițe RCA valabile, pe lângă amenda usturătoare, rămâi și fără talon și plăcuțe de înmatriculare. La fel și în cazul lipsei ITP. Deci rămâi pe loc pieton. Amendă poți lua și pentru lipsa rovinietă. Află aici totul despre plata amenda rovinieta!
  4. Limita de acoperire: Verifică ce limită de acoperire este inclusă în polița RCA. Aceasta reprezintă suma maximă pe care compania de asigurări o va plăti în caz de daune. Asigură-te că limita este suficient de mare pentru a acoperi eventualele costuri mari în caz de accident.
  5. Excluderi și restricții: Citirea cu atenție a clauzelor de excludere și a restricțiilor din polița RCA este esențială. Acestea pot include situații sau circumstanțe în care asigurarea nu este valabilă. La fel și valabilitatea în alte țări în care intenționezi să circuli.
  6. Asistență rutieră: Unele polițe RCA pot include servicii de asistență rutieră, cum ar fi tractarea mașinii în caz de defecțiuni sau accidente. Verifică ce servicii sunt incluse în poliță și cum poți beneficia de ele.
  7. Procedura de raportare a daunelor: Asigură-te că știți cum să procedezi în cazul unui accident minor soldat cu mici daune materiale și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi.
  8. Documentația necesară: Păstrează polița RCA dar și restul documentelor mașinii într-un loc sigur și ușor accesibil. Aceasta poate include polița de asigurare, certificatul de înmatriculare al mașinii și alte documente relevante. Polița RCA este valabilă și pe suport electronic, așa că asigură-te că o găsești ușor în telefon în caz de un eveniment neprevăzut.
  9. Compania de asigurări: Alege o companie de asigurări de încredere și cu o reputație bună pe piața asigurărilor, fără risc de a intra în faliment. Citește recenzii și cere recomandări pentru a te asigura că vei încheia o poliță la o companie care își respectă clienții.
DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.