Eficiența energetică = tehnologia viitorului pentru mașini de spălat

0

După cum am tot auzit, traversăm o criză energetică pentru care soluția cea mai eficientă este reducerea consumului dar fără a afecta însă calitatea vieții.

Faptul că suntem norocoși să locuim într-o zonă care din punct de vedere hidrografic avem apă din belșug ar trebui să fie mai mult decât un privilegiu și să prețuim fiecare picătură de apă.

În același timp, trebuie redus cât se poate și consumul inutil de energie electrică, mai ales că prețul plătit pentru consum nu este unul chiar mic.

De aceea, atunci când alegi o mașină de spălat rufe sau o mașină de spălat vase trebuie să iei în calcul anumite considerente care în timp se vor dovedi a fi avantajoase pentru bugetul familiei dar și pentru mediul înconjurător.

  • Eficiența energetică: Verifică eticheta energetică a mașinii de spălat. Optează pentru un model cu clasificarea energetică din clasa A, A+, deoarece acestea sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic și vor consuma mai puțină energie electrică.
  • Consumul de apă: O mașină de spălat cu consum redus de apă va fi mai eficientă. Uită-te după modele care utilizează mai puțină apă la fiecare ciclu de spălare. Acest lucru poate reduce consumul de apă dar și costul pentru fiecare m.c. consumat. Cea mai multă apă o consumăm atunci când spălăm manual vasele. Faptul ca apa este involuntar lăsată să curgă pentru curățarea și clătirea vaselor atrage după sine un consum uriaș și inutil de apă.
  • Capacitatea mașinii: Alege o mașină de spălat care să corespundă necesităților tale de spălare. Dacă ai o familie mare și speli o cantitate mare de rufe sau vase, o capacitate mai mare va fi benefică, deoarece vei putea spăla mai multe într-un singur ciclu. În cazul în care ai familia este mică și mașina de spălat este recomandat a fi una cu o capacitate de încărcare redusă.
  • Programe și opțiuni: Asigură-te că mașina de spălat are programe și opțiuni versatile care să se potrivească nevoilor tale. Caută caracteristici precum cicluri rapide, cicluri de spălare delicată, opțiuni de economisire a energiei și a apei, precum și alte funcții speciale pe care le consideri utile.
  • Tipul de aparat. Chiar dacă dimensiunile sunt standard, ai grijă ca aparatul cumpărat să se încadreze în spațiul e care îl ai disponibil.
  • Recenzii: Verifică recenziile pentru fiecare obiect electrocasnic achiziționat astfel încât să eviți eventualele neplăceri și să înlături anumite așteptări pe care le ai.
  • Buget: Stabilește-ți un buget înainte de a începe căutarea. Mașinile de spălat pot varia în preț în funcție de caracteristici și brand. Ai grijă să găsești un echilibru între eficiență și cost, optând pentru o mașină de spălat care oferă funcționalitățile de care ai nevoie la un preț rezonabil.

Calculează cu atenție prețul mașinii raportat la consumul mediu pentru a te convinge că în timp o mașină de spălat eficientă energetic are un preț mai avantajos decât una care este mai ieftină, dar are un consum ridicat de apă și energie, consum care umflă mult facturile de utilități.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.