O dantură îngrijită corect – un plus pentru sănătate

0

Sănătatea danturii pornește de la o igienă dentară corectă și riguroasă. Nu trebuie să treacă nici o seară în care să te culci fără a te spăla pe dinți și nici o dimineață în care ai plecat în grabă lăsând spălatul pe dinți pe ”mai târziu” sau ”data viitoare”, pentru că așa pornesc obiceiurile proaste, iar ”mai târziu” poate deveni ”prea târziu”, iar ”data viitoare” poate nu mai ai ce curăța.

Ce poți face pentru o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos?

Spală-te pe dinți!

Spală-te pe dinți de cel puțin două ori pe zi! Este foarte important ca atunci când te speli pe dinți să o faci într-un mod corect fără să apeși tare cu mișcări pe verticală și având grijă să fie curățat fiecare dinte sau măsea!

Mergi la stomatolog!

Mergi la medic o dată la 6 luni sau ori de câte ori este nevoie! Un periaj profesional efectuat de două ori pe an este esențial pentru o dantură sănătoasă. Chiar dacă ai o igienă orală riguroasă este ineviabilă depunerea tartrului care slăbește gingia și distruge smalțul. În plus un control de rutină poate salva o măsea care aparent pare sănătoasă, însă pe interior e distrusă.

Schimbă periuța de dinți

Periuța de dinți se schimbă obligatoriu o dată la 3 luni sau chiar mai devreme dacă se tocește ori dacă ai suferit de o răceală. O periuță de dinți uzată nu numai că nu mai este eficientă dar multitudinea de bacterii care se pot dezvolta pe aceasta este nocivă pentru igienă și sănătate. Găsești o gamă variată de periuțe de dinți așa că ai de unde alege.

Folosește produse de igienă orală adecvate nevoilor tale!

Sunt persoane care aleg să se spele doar cu pastă de dinți și aceea aleasă după criteriul prețului. Nu e nimic rău în asta, dar este important a se ține cont și de sfatul medicului stomatolog, mai ales atunci când dantura are nevoie de anumite tratamente. În plus nu trebuie evitată folosirea altor produse precum apa de gură și ața dentară. În cazul în care există un aparat dentar sau o proteză, implanturi, coroane, punți sau fațete atunci igiena dentară trebuie realizată mai riguros și este necasar și un dus bucal!

Alimentația și un stil de viață sănătos

Este foarte important să ai o dietă bogată în vitamine și minerale, iar pentru o dantură sănătoasă evită consumul de oțet în salate! Mie nici nu îmi place. Îl poți înlocui cu succes cu lămâie. Evită consumul excesiv de cafea și alcool. Da. Alcoolul are efecte negative asupra igienei orale deoarece usucă gura, contribuie la formarea cariilor și la pătarea dinților. În plus slăbește și sistemul imunitar care la fel poate avea efecte negative asupra sănătății dentare. Nu spune nimeni că trebuie să nu consumi ocazional un păhărel, dar cu moderație! Excesele distrug sănătatea! Și foarte important… renunță la fumat! Fumatul este cel mai mare dușman al sănătății orale!

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.