Îngrijirea corpului: cum folosești un scrub

0

Cum îți poți răsfăța corpul pentru a te simți ca o împărăteasă? Cu un scrub pentru corp potrivit, ideal pentru a îndepărta toate celulele moarte ale pielii și pentru a o hidrata și tonifia prin masarea ușoară a pielii cu granule abrazive. Un scrub realizat din ingrediente naturale, cum ar fi zahărul, sarea și cafeaua sunt cu siguranță mult mai eficiente decât cele produse chimic.

Folosirea unui scrub corp atunci când faci duș, nu numai că va îndepărta celulele moarte și va lăsa pielea netedă și curată, dar va îmbunătăți și circulației sanguină, va îndepărtarea punctele negre și va hrăni pielea cu nutrienți esențiali.

a hand applying scrub on her leg
Photo by Anna Tarazevich on Pexels.com

Pentru a te răsfăța cu un scrub pentru corp, poți urma acești pași:

  • Aplică scrub-ul pe pielea umedă și masează ușor. Este foarte important ca masajul să fie ușor prin mișcări circulare regulate. Nu freca, altfel riști să îți iriți pielea.
  • Lasă scrub-ul să acționeze câteva minute pentru a permite ingredientelor să intre în piele,
  • Clătește cu apă caldă din abundență pentru a îndepărta resturile de produs și celulele moarte.
  • După baie aplică o cremă hidratantă.

Este important sa te asiguri că alegi un scrub potrivit tipului tău de piele și să îl utilizezi conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Dacă optezi pentru un scrub făcut în casă, și acesta trebuie folosit doar o dată sau de două ori pe săptămâna pentru a evita iritarea pielii. Atenție însă. Granulele sunt mult mai abrazive așa că dacă ai pielea foarte sensibilă, optează pentru unul profesional.

Însă nu doar corpul are nevoie de grijă ci și părul. În timp ce lași scrub-ul să acționeze asupra pielii, aplică un tratament și pe păr. Spălarea părului doar cu șampon simplu nu mai este de mult eficientă, mai ales dacă acesta este supus des la diferite acțiuni agresive cum ar fi placa de ăr, ondulatorul, vopsitul. Acesta are nevoie de protecție și îngrijire suplimentară, așa că poți aplica o mască pentru păr sau un balsam intens hidratant de la Loreal.

Acordă atenție deosebită și îngrijirii părului și cu siguranță o să te simți ca o divă de fiecare dată când ieși din baie. Învață să te iubești tu pe tine însăți înainte de toate și o sa vezi că vei fi iubită și apreciată la rândul tău de ceilalți fără a depune un efort deosebit și fără a încerca să te faci plăcută. Nu uita că pe lângă atitudine și aspectul fizic este foarte important, iar un aspect îngrijit nu va rămâne neremarcat.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.