8 rase de câini prietenoase cu copiii

0

Un câine este cu adevărat cel mai bun prieten al omului. Multe familii se sperie să adopte un câine mai ales dacă urmează să aibă un copil. Noi am avut un pekinez care a fost dat spre adopție fix din acest motiv. Cățelul a suferit mult, chiar dacă pe noi ne-a acceptat din prima secundă. Nu prea era prietenos cu copiii când ieșeam la plimbare și încerca să fie abordat. Nu era agresiv, dar nu îi lăsa să îl mângâie așa că atenționam părinții ca să le explice copiilor că nu sunt sigură de reacțiile lui, chiar dacă el e drăgălaș, așa că mă îndepărtam. Bineînțeles că îl țineam în lesă. Aceleași reacții de posesivitate le-am văzut și la bichoni, care în ciuda aspectului drăgălaș, copiii altora nu prea îi tolerează.

A venit vremea să am și eu propriul copil și spre surprinderea mea pechinezul meu s-a schimbat total. Fără să îl dresez sau să îi pun restricții. Păzea efectiv copilul. Iar când ieșeam la plimbare, vecini care până atunci se jucau cu el erau lătrați când se apropiau de cărucior.

Dacă doriți un cățel care companie plăcută pentru copii, atunci cred că cel mai mult contează modul în care este crescut. Dacă e tratat cu dragoste, cu dragoste va trata și el un nou membru care vine în familie, indiferent de rasă.

girl caressing golden retriever in meadow
Photo by Helena Lopes on Pexels.com
  1. Labrador Retriever: Câinii din această rasă sunt cunoscuți pentru inteligența lor și pentru faptul că sunt ușor de dresat. Câinii din această rasă sunt dresați și ca animale însoțitoare pentru persoanele nevăzătoare. Personalitatea lor veselă și jucăușă îi face să fie o alegere bună pentru familiile cu copii.
  2. Golden Retriever: La fel ca labradorii, câinii din această rasă sunt cunoscuți pentru personalitatea lor amabilă și prietenoasă. De asemenea sunt câini care pot fi dresați ușor și sunt foarte inteligenți.
  3. Husky siberian: Câinii din această rasă pot fi o alegere bună pentru o familie cu copii, deoarece acești câini sunt foarte afectuoși și prietenoși cu copiii. Au o personalitatea jucăușa și veselă și cu siguranță aduc multă fericire în familie. Husky are nevoie de spațiu și timp pentru alergat așa că nu luați un astfel de câine dacă locuiți la boc. Însă dacă aveți o curte generoasă și locuiți și într-o zonă de munte, un altfel de câine este o alegere excelentă. Este un câine extrem de inteligent cu instincte bine dezvoltate… iar dacă vreți să plângeți, recomand filmul ”Eight Below”. Este filmul care m-a făcut să îmi doresc unul.
  4. Ciobănesc german – Aceasta este o alegere foarte bună pentru o familie cu copii, datorită firii lor protectoare, loialității și inteligenței. Rasă de câini ușor de dresat și cu simțuri extraordinare, ciobăneștii germani pot fi dresați și pentru activități în poliție sau salvamont.
  5. Cocker Spaniel: Câinii din această rasă sunt, de asemenea, cunoscuți pentru personalitatea lor jucăușă și afectuoasă în relațiile cu copiii. Sunt foarte inteligenți și blajini așa că sunt recomandați familiilor cu copii.
  6. Beagle: Extrem de simpatici, câinii din această rasă sunt tot timpul puși pe joacă și șotii așa că ar face o echipă bună cu copiii.
  7. Buldog: Buldogii sunt câini agili și foarte calmi așa că au răbdare cu toate provocările puse la cale de copii. Sunt foarte jucăuși dar și protectori.
  8. Câinii de rasă comună – dacă pur și simplu iubiți câinii, adoptați unul care nu este de o anumită rasă. O să vedeți că o să aveți o surpriză plăcută. Sunt câini dornici de iubire și joacă. Sunt foarte atenți cu fiecare membru și foarte protectori cu copiii.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.