woman in white hijab covering her face with white textile
Photo by cottonbro studio on <a href="https://www.pexels.com/photo/woman-in-white-hijab-covering-her-face-with-white-textile-4113974/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Sistemul imunitar al organismului în sezonul rece este afectat de temperaturile scăzute și umiditate iar organismul poate fi slăbit are nevoie de protecție. Acesta este principalul responsabil pentru apărarea acestuia împotriva infecțiilor și a altor boli. Oscilațiile de temperatură și schimbările climaterice au dus la înmulțirea virușilor și bacteriilor, dornice de a își căuta noi ”gazde” care să le favorizeze înmulțirea și dezvoltarea, iar din aceste motive apar noi epidemii de gripă care în cazul celor cu un sistem imunitar precar și care au și alte boli asociate pot avea complicații sau chiar pot deceda.

Creșterea imunității este foarte importantă pentru prevenirea sau reducerea riscului de a dezvolta diverite boli.

Cum creștem eficient imunitatea?

  1. Alimentația – Alimentația este foarte importantă în crearea unui sistem imunitar puternic. O dietă bogată în fructe și legume, precum și consumul echilibrat de cereale integrale, proteine și grăsimi naturale contribui la întărirea sistemului imunitar. Dacă ai posibilitatea de a cumpăra legume și fructe proaspete direct de la producător atunci cu adevărat ai noroc.
  2. Suplimentele alimentare – Suplimentele naturale pe bază de vitamina C precum și diverse extracte de plante contribuie la întărirea și menținerea sistemului imunitar. Molékin imuno de exemplu este un supliment alimentar care conține un amestec de ingrediente naturale cu proprietăți imunostimulatoare. Acesta poate fi utilizat cu succes pentru a întări sistemul imunitar și pentru a preveni răceala și gripa. Conține extract din plante precum echinacea, astragalus, și ginseng și este bogat în vitamine precum vitamina C, vitamina D, și zincul. Pentru sănătatea generală a organismului, dar mai ales a sistemului nervos și pentru prevenirea anemiilor este recomandat să luați acid folic. Acesta este recomandat și pentru dezvoltarea normală a sistemului nervos al fătului în timpul sarcinii.
  3. Igiena – Spălatul pe mâini frecvent cu apă și săpun este o regulă de aur în menținerea unui sistem imunitar sănătos.
  4. Sportul – exercițiile fizice pot contribui la îmbunătățirea circulației sângelui ți la stimularea sistemului imunitar. O oră de exerciții fizice pe zi nu numai că ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic, dar întărește musculatura și împiedică depunerea de grăsimi nedorite pe corp.
  5. Mod de viață – Un criteriu de care trebuie ținut cont pentru menținerea unui sistem imunitar puternic este evitarea consumului de alcool, precum și renunțarea la fumat. Excesul de alcool precum și fumatul au un impact negativ asupra sistemului imunitar. În același timp, trebuie să țineți cont de orele de somn. Un corp odihnit, înseamnă un corp sănătos și plin de energie pentru noi activități. Și asta nu este tot. Este dovedit științific faptul că stresul duce la slăbirea imunității lăsând organismul pradă altor afecțiuni. Stresul este dușmanul acela tăcut care ne macină încetul cu încetul. Reducerea stresului este esențială. Cum putem reduce stresul? Făcând activități care ne fac plăcere, detașându-ne de probleme. Pur și simplu o plimbare prin parc, o drumeție pe munte sau ieșirea la un concert pot reduce stresul semnificativ. Fă-ți timp mai mult pentru tine și încearcă să găsești fericirea chiar și în lucruri mărunte. Cum s-ar zice… mens sana in corpore sano!

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.