Cum alegi parfumul potrivit

0

Alegerea unui parfum potrivit poate fi o decizie dificilă, deoarece există atât de multe sortimente de parfumuri disponibile pe piață încât este foarte greu să alegi unul care să te impresioneze cu adevărat. Eu când intru într-un magazin de parfumuri sunt mereu indecisă și parcă le-aș cumpăra pe toate. Însă nu îmi permite bugetul. Și chiar și așa, mi-ar fi greu apoi să aleg ce parfum să îmi aplic dacă le-aș avea pe toate, mai ales când vine vorba de parfumuri de la Yves Saint Laurent, pe care pur și simplu le ador sau de la Paco Rabanne!

Totuși, când vine vorba de alegerea unui parfum trebuie ținut cont de câteva aspecte esențiale:

  1. PH-ul pielii: Din punctul meu de vedere acesta este principalul criteriu de selecție. Nu alege un parfum scump înainte de a îl testa. S-ar putea să ai surpriza neplăcută să constați că nu este potrivit pentru tine, chiar dacă îți place la nebunie mirosul atunci când deschizi capacul. Tot ce trebuie să faci este să aplici din tester o picătură pe pielea ta și apoi să aștepți câteva minute pentru a simți cum evoluează mirosul. Dacă persistă și îți place mirosul după câteva ore, atunci este un parfum potrivit pentru tine.
  2. Sezon: Este important atunci când alegi un parfum să ții cont și de sezon. Unele parfumuri sunt mai potrivite pentru sezonul rece, în timp ce altele sunt mai indicate a fi folosite în sezonul cald. Alege pentru vară întotdeauna un parfum care oferă prospețime, nu unul tare care te va face să simți că te sufoci.
  3. Ocazie: Acesta este un alt criteriu de care trebuie ținut cont. La fel ca în cazul parfumurilor care sunt indicate în anumite sezoane, trebuie ținut cont și de momentul zilei sau de ocazie. De exemplu un parfum puternic și intens poate fi folosit cu succes atunci când iei cina în oraș, în timp ce un parfum proaspăt poate fi purtat mai ușor în timpul zilei la birou sau la o plimbare prin parc.
  4. Stilul: Încearcă să adaptezi parfumul stilului tău de viață. Un parfum elegant, puternic și senzual va face notă discordantă cu o vestimentație predominant sport unde se cere un parfum fresh. Nu uita că orice parfum completează ținuta și îi dă un plus de valoare.
  5. Preferințe: Când alegi un parfum trebuie să ții cont și de preferințe. Degeaba ți se potrivește de exemplu un parfum cu aromă de trandafir dacă tu nu iubești atât de mult acest miros. Caută un parfum cu note de vârf care te fac să te simți confortabil. De exemplu, dacă îți place cum miroase o anumită floare, caută un parfum care să aibă aroma acesteia.

Nu uita că este important ca tu să te simți confortabil atunci când îmbraci un parfum. Asta îți va da mai multă încredere în tine.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.