Copiii fericiți fac mult sport!

0

Sportul este foarte benefic pentru dezvoltarea fizică și psihică a oricărui copil. Este o activitate care are la bază în primul rând disciplina, fără de care nu se poate răzbi în viață.

Sportul contribuie la dezvoltarea corectă mesei musculare și în același timp ajută copilul să fie unul disciplinat din punct de vedere comportamental, mai ales dacă vine vorba de sport de performanță.

Totuși sportul de performanță nu este ușor de practicat mai ales că acest tip de activitate presupune un efort financiar deosebit. Însă sport pentru agrement poate practica orice copil sănătos și cu chef de noi aventuri. Pentru că explorarea mediului este mult mai interesantă și fascinantă decât un joc obositor pe tabletă. 🙂

Cum ambiționezi copilul să facă sport?

Prin puterea exemplului! Dacă tu ca părinte după ce ai venit de la job te-ai trântit pe canapea în fața televizorului, asta va face și copilul. Cel mai frumos este atunci când practicați sport împreună. Puteți ieși la alergat în parc, puteți juca un fotbal împreună sau puteți ieși la o drumeție cu bicicletele.

Nu contează că stai la bloc și ai proobleme cu spațiul. O bicicleta copii își va găsi mereu un loc. Noi am primit prima bicicletă pentru băiat cadou. I-am cumpărat apoi echipamentul de protecție, pentru început roțile ajutătoare și ieșeam în fiecare seară în parc. După eliminarea roților ajutătoare la început nu voia să se urce pe ea. Acum nu îl mai dăm jos de pe bicicletă, atât de fericit e. Faptul că îi place să petrece mult timp în aer liber mă bucură enorm. În plus când mergem la casa din sat obișnuiește să petreacă foarte mult timp pe bicicletă.

Minte sănătoasă în corp sănătos!

Desigur nu doar sportul este important ci și alimentația. Știu că majoritatea copiilor iubesc alimentele de tip fast food și sucurile acidulate. Nu pot fi interzise cu desăvârșire însă pot fi consumate într-un mod responsabil. Mai răruț… că e mai drăguț. Important este să se consume alimente din produse bio și cât mai multe fructe și legume. În plus sucurile acidulate pot fi înlocuite cu suuces de un fresh de fructe. În același timp sportul cere consum de apă. Așa că este foarte important să se consume cât mai multă apă în detrimentrul sucurilor de orice fel, mai ales că și cele naturale sunt destul de bogate în zaharuri.

Sport indiferent de vreme!

Plouă afară? Nu este nimic. Ca să nu vă plictisiți, decât să stați pe telefon mai bine luați o pereche de ghete fotbal sala și cu siguranță vă veți distra pe cinste. Dacă sunteți prea obosiți puteți să vă petreceți timpul citind împreună, jucându-vă diferite jocui de societate, gătind împreună sau chiar puteți merge la un film. Însă orice altă activitate este mai benefică decât jocul video.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.