Tu cât de des schimbi lenjeria de pat?

0

După o zi grea cu siguranță bucuria de a ajunge acasă, a face un duș fierbinte și a te așeza confortabil pe pat este tot ce îți dorești. De aceea este foarte important ca atunci când dorești să te odihnești și să te relaxezi să ai în vedere că și lenjeria trebuie să fie curată.

Multe persoane fie din comoditate, fie că sunt prea obosite sau pur și simplu din cauza problemelor de zi cu zi nu au în vedere să schimbe și lenjeria. Chiar dacă aceasta pare curată, în realitate pe suprafața acesteia se așeză particule de praf din atmosferă precum și particule de piele moartă care nu pot fi văzute cu ochiul liber. Acestea contribuie la dezvoltarea bacteriilor și microbilor care în timp produc miros neplăcut, mâncărimi de piele și chiar alergii. De aceea este foarte important ca lenjeria să fie schimbată o dată pe săptămână, nu numai atunci când se murdărește. În cazul fețelor de pernă, acestea este recomandat a se schimba chiar și de două ori pe săptămână.

Pentru a distruge microbii și acarienii, lenjeria de pat este recomandat a se spăla la o temperatura de 60 grade Celsius. De aceea este important ca aceasta să fie confecționată din bumbac de bună calitate care să suporte temperaturi înalte. În același timp, chiar dacă pare plăcut este recomandat a se evita folosirea în exces a balsamului. Acesta poate crea disconfort, iar persoanele sensibile vor simți din plin asta. În plus mirosurile prea puternice afectează calitatea somnului așa că folosește balsam cu măsură sau renunță la el dacă ai astm de exemplu.

În cazul lenjeriei de pat colorate sau închise la culoare, se va spăla la temperaturi mai joase (30 de grade) pentru a evita decolorarea, dar vă voi spune un truc. Folosiți puțin oțet atunci când trage prima dată apă mașina. Nu prea mult pentru a se impregna în țesătură. Cam 50 ml la spălare. Acesta nu va afecta țesătura, din contră. Oțetul are rolul de a fixa culoarea în aceasta. Chiar și în cazul lenjeriilor noi, înainte de a le așeza pe pat puteți apela la acest truc. În plus oțetul are rolul de a curăța și împiedica depunerea de calcar și detergent pe cuva mașinii de spălat.

Un alt aspect foarte important! Schimbați lenjeria dacă există persoane răcite în familie. Nu dorim ca virușii să persiste.

Dacă ești în căutare de lenjerii de pat Chișinău, atunci cu siguranță vei găsi accesând link-ul cele mai bune oferte: lenjerii de pat din materiale de calitate superioară, modele moderne sau clasice, culori impresionante, toate la un preț accesibil.

Tot aici se poate găsi și o gamă variată de covoare, astfel încât să aduci un plus de culoare locuinței!

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.