Îngrijirea tenului în 3 pași

0

Îngrijirea corespunzătoare a tenului este esențială pentru sănătatea pielii și pentru a evita apariția timpurie a ridurilor.

Demachierea!

În primul rând este absolut importantă demachierea. Un ten încărcat de machiaj nu lasă pielea să respire corespunzător, iar dacă tenul nu este curățat peste noapte, machiajul poate duce la apariția ridurilor, acneei, dermatitei sau chiar la diferite alergii. Tenul este direct expus aerului, iar pe lângă machiaj pe ten se depun și mici particule de praf din atmosferă care pot conține substanțe dăunătoare în timp pielii. La acestea se mai adaugă și celulele de piele moartă care trebuie neapărat îndepărtate.

Indiferent dacă folosești lapte demachiant sau apă micelară este important să ai în vedere să îndepărtezi de pe suprafața feței și a gâtului toate urmele de fond de ten, pudră, praf sau fard. Acest procedeu îl poți efectua înainte de a face duș astfel încât să nu ai surpriza neplăcută să se scurgă machiajul în timp ce te speli. Este total neplăcut.

Alt aspect de care trebuie ținut cont este alegerea unui demachiant care să poată fi folosit și în zona sensibilă a ochilor și să se potrivească cu tipul de ten.

Tonifierea!

După ce tenul a fost curățat corespunzător, următorul pas este tonifierea. Aplicarea de loțiune tonică are rolul de a revigora tenul și de a îl pregăti pentru pentru aplicarea unei creme hidratante, deoarece aceasta contribuie la îmbunătățirea capacității pielii de a reține umiditatea. Loțiunea tonică mai are rolul de a înlătura resturile de machiaj și demachiant, de a strânge și estompa porii, de a înmuia suprafața pielii și a restabili echilibrul acid – alcalin, de a împrospăta, tonifia și netezi pielea. În plus loțiunea tonică îmbunătățește circulația sângelui și accelerează reînnoirea celulelor.

Hidratarea!

La fel ca și în cazul celorlalte produse, hidratarea tenului trebuie făcută cu o cremă hidratantă potrivită tipului de ten. Aceasta are rolul de a menține prospețimea și luminozitatea tenului.

Organismul uman are nevoie de cât mai multă apă. Pielea pentru a își păstra frumusețea și elasticitatea are nevoie de cât mai multă apă. De aceea este foarte important pentru a avea o piele frumoasă și sănătoasă să consumăm cât mai multe lichide. Astfel pielea își va păstra frumusețea și elasticitatea.

Însă factorii externi pot duce la dezechilibre, iar astfel în special tenul care este cel mai expus factorilor externi devine uscat și tern. Aplicarea unei creme hidratante are rolul de a reda frumusețea și elasticitatea pielii. Mai mult, o cremă hidratantă eficientă are în compoziția ei numeroase vitamine necesare pielii și are capacitatea de a funcționa ca o barieră prin reducerea pierderii de apă transepidermică.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.