Kit de călătorie. Ce nu trebuie să îți lipsească.

0

Dacă îți plac călătoriile, în special cele neplanificate, atunci cu siguranță este necesar un kit de călătorie care să nu își lipsească niciodată din bagaj, mai ales dacă iubești călătoriile în zone mai puțin explorate.

Eu am o gentuță echipată cu tot e am nevoie atunci când plec într-o nouă aventură. Din aceasta nu lipsește niciodată produsele de igienă personală în varianta mini ca să ocupe cât mai puțin loc. Aceasta conține pastă de dinți, periuță, un mini gel de duș, săpun lichid, șervețele umede, deodorant, o perie pentru păr și un dezinfectant mâini pe care îl port cu mine în permanență. În plus am grijă să am mereu cu mine și câteva medicamente împotriva durerilor de cap, antiinflamatoare și antialergice (mai ales că eu sufăr de astm bronșic). Iar pentru soțul sensibil, ceva pentru dureri de burtă că el nu prea iubește mâncarea de la restaurante.

Obiectele necesare în călătorie vor fi mereu adaptate în funcție de destinație. Dacă știi că vei avea parte de o cazare atipică atunci nu este rău să ai cu tine propriul prosop, un sac de dormit și dezinfectant pentru baie. În funcție de sezon este bine să ai la tine și un spray anti țînțari. În cazul meu sprayul împotriva insectelor a făcut minuni. Fără el eram un magnet pentru țânțari. Spray anti insecte nu am folosit doar atunci când am plecat în călătorie la munte, la pădure sau la mare ci și la casa de la țară.

Dacă iubești să mergi cu cortul, atunci pe lângă cort și sacul de dormit este important să ai cu tine un briceag, o lanternă (verifică să aibă și bateriile încărcate), o brichetă, o pelerină pentru ploaie, haine de schimb și bateria externă încărcată complet. Nu uita nici cablul pentru telefon, altfel bateria externă e utilă doar dacă are lanternă pe ea.

La fel de importante sunt și bidonul cu apă și gustările. Este important să optezi pentru hrană uscată, neperisabilă și fără mirosuri puternice cu atât mai mult dacă alegi să faci o drumeție prin pădure. Poți opta pentru covrigei, biscuiți sau batoane de cereale. Nu cred că vrei să atragi ursul, mai ales că acesta poate fi ușor atras de mirosul alimentelor precum mezelurile sau conservele.

Este foarte important ca ținuta să fie potrivită cu traseul ales. Astfel nu purta pantofi de oraș dacă mergi pe munte. Îmbracă-te potrivit și nu pune inutil pe drumuri echipele de salvare doar că ai ales tu să te abați de la traseul marcat sau ai pornit la drum într-o ținută nepotrivită. Respectă regulile și cere ajutor când ai un real ajutor. Dacă te faci vinovat și nu respecți regulile, atunci intervenția ar trebui să o plătești.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.