Când vine vorba de locuințe vechi amenajarea acestora poate fi o adevărată provocare. Însă cu puțină îndemânare și pricepere totul este posibil. Bineînțeles că toate acestea presupun anumite costuri dar dacă știi ce să alegi cu siguranță rezultatul final îți va aduce numai satisfacții.

Dacă ai ales să cumperi un apartament vechi să știi că nu ai făcut o alegere greșită. În ceea ce privește structura acestea erau construite cu simț de răspundere, chiar dacă la aspect se dădea chix. Așa că din acest punct de vedere poți sta liniștit. Asta doar dacă nu cumva vecinii au dărâmat prin apartamentele lor din pereți.

Cea mai mare problemă a locuințelor vechi este izolația. Primul pas pe care trebuie să îl faci este izolarea acesteia astfel încât să nu mai existe pierderi de căldură care să vă umfle facturile sau să vă creeze în plus și disconfort. Izolarea pereților atât la interior cât și la exterior, precum și înlocuirea ferestrelor cu altele noi, vor păstra o temperatură constantă indiferent de anotimp, fără costuri exagerate.

O altă problemă des întâlnită în locuințele vechi este legată de aspectul pereților și pardoseala. Nu știu ce meseriași lucrau pe vremuri însă toți pereții din interior la locuințele vechi sunt strâmbi. Pentru a îi îndrepta cu siguranță vei avea ceva pierderi în ceea ce privește suprafața utilă, dar cu această ocazie poți izola termic dar și fonic locuința. Pentru că o altă problemă este zgomotul.

O dată ajunși la acest pas, este foarte important să fie revizuită și instalația electrică și termică, mai ales dacă optezi să îți montezi o centrală proprie (ceea ce și recomand). După aceea poți monta fără probleme gresia, faianța, parchetul.

Băile făcute în perioada comunistă – reci și neprimitoare.

Asta este senzația pe care o aveam mereu când intram la baie. Parcă acolo era zona crepusculară. Dar acest aspect se poate schimba total, astfel încât baia să fie un loc de relaxare în care să intri mereu cu plăcere. Nu aveți idee cu câtă bucurie am dat jos faianța aceea urâtă și gresia aceea ciobită și îngălbenită. După ce am schimbat toate țevile, am tras o priză și în baie am montat în sfârșit gresia și faianța dorită. apoi a urmat alegerea mobilierului pentru baie. Adio chiuvetă ciobită și pătată. Bun venit masca chiuveta baie nouă, modernă și primitoare. Bineînțeles că am renunțat la cada cea mare din fontă care mi ocupa mult spațiu inutil și am montat un panou de duș cu rigolă.

Bucătăria mi-a dat mai puțină bătaie de cap deoarece nu a trebuit să fac multe modificări. Am căutat chiuvete bucatarie romstal iar mobilierul l-am făcut pe comandă după ce am ales frigiderul, plita, cuptorul și mașina de spălat vase.

Mobila toată pentru a aduce un spor de confort dar și pentru a se integra în peisaj am făcut-o pe comandă, astfel încât fiecare colțișor să fie valorificat.

În final apartamentul trist, rece și neprimitor s-a transformat într-un adevărat cămin.

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.