Viața bebelușului după naștere și neplăcutele dureri

0

Venirea pe lume a unui bebeluș este un prilej de mare bucurie, însă ce mulți realizează abia după ce acesta s-a născut, bucuria vine la pachet cu multe griji, întrebări și oboseală. Când încă eram însărcinată nu înțelegeam de ce alte femei îmi spuneau să profit și să mă bucur cât încă mai e acolo, că după ce vine pe lume, liniștea și odihna vor fi rare. Îmi spuneau că primele luni vor fi despre colici la bebelusi, furia laptelui, erupție dentară și alte probleme care mă speriau într-un fel. Fiind primul copil am căutat să mă informez din surse oficiale, însă informațiile în mare parte erau cam aceleași.

În cazul nostru nu a fost chiar așa de greu. A fost un copil foarte liniștit. Se trezea din 3 în 3 ore să mănânce, iar pe măsură ce creștea a mărit perioada de a ajuns la 6 luni să ne lase să dormim 5 – 6 ore noaptea. Probleme cu colici nu prea a avut și nici când i-au ieșit primii dințișori, însă am întâmpinat ceva probleme când i-au ieșit caninii și molarii. Atunci a fost cumplit. Plângea de ne auzea tot blocul. Durerea la dinti bebelusi este cumplită de cele mai multe ori. Până a spart gingiuța și au ieșit dințișorii respectivi mititelul a suferit. Și noi pe lângă el. Deoarece erupția a fost în perechi, durerea a fost mai mare. Însă cu tratament și răbdare am trecut cu bine peste toate aceste episoade nedorite.

Durerile nu erau ameliorate nici cu jucării gingivale sau gel pentru calmare. Doar medicamentos se mai liniștea. Chiar și așa cu greu, însă după ce au ieșit și molarii a scăpat și el de dureri.

Eu pot să spun că am fost o mămică norocoasă deoarece am primit sprijin de la soț încă din timpul sarcinii, iar mai apoi din prima clipă în care băiețelul nostru s-a născut. Un tătic exemplar care nu s-a dat înapoi din a îl legăna, schimba de scutece și a îl liniști când era agitat atunci când eu avea nevoie de odihnă. Un tătic care se mândrește cu acest rol și s-a bucurat alături de mine de fiecare secundă și clipă din viața copilului atât cât s-a putut.

Ieșeam și destul de des la plimbare și în aer liber, iar toate aceste plimbări îl oboseau iar de cele mai multe ori adormea imediat după băiță și după ce mânca. Faptul că petreceam foarte mult timp în aer liber a contribuit mult la dezvoltarea lui

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.