Importanța protecției solare

0

Schimbările climaterice se resimt, iar pielea este cea mai afectată deoarece este cea mai expusă la razele soarelui. De aceea este esențial să îi oferim protecție pentru a o menține frumoasă dar mai ales sănătoasă. Pentru acest demers este important să consumăm cât mai multă apă, să ne acoperim pielea cu rochii vaporoase și pălării voluminoase, să stăm cât se poate în casă sau la umbră și să folosim cremele cu protecție solară.

Produsele pentru protecție solară sunt considerate produse cosmetice, însă rolul acestora este mai mult unul medical având în vedere că acestea au un rol important în a scădea considerabil riscul de arsuri solare și de formare a cancerului de piele. Este foarte important ca produsele folosite să fie cu factor de protecție cât mai ridicat. Persoanele cu o piele sensibilă sau care se expun des la razele soarelui obligatoriu trebuie să își aplice o cremă de protecție cu SPF 50. Indiferent dacă mergi la plajă, stai pe marginea piscinei, faci o drumeție pe munte sau pur și simplu trebuie să ieși din casă la o oră de vârf, protecția solară este impetuos necesară.

Având în vedere că a venit vacanța, trebuie avut grijă ca cei mici să se bucure de aceeași protecție ca noi adulții. Cu siguranță vor dori să petreacă cât mai mult timp în aer liber, iar pielea lor delicată are nevoie produse special create pentru a îi proteja. O să spuneți că noi am crescut fără aceste creme însă din păcate mulți dintre noi suportă astăzi consecințele lipsei de protecție. Eu de exemplu am plătit scump asta. Din fericire există o gamă largă de produse de protecție solară bebeluși astfel încât chiar și pielea delicată a copiilor să fie complet protejată în permanență. În cazul copiilor, pe lângă factorul de protecție ridicat (de preferat SPF 50) trebuie ținut cont și de faptul că produsul să fie rezistent la apă. În același timp aceasta nu trebuie să conțină parfumuri, conservanți sau alți alergeni de aceea optați pentru o crema cu protecție solară naturală sau minerală pentru copii. Și foarte important! Crema trebuie reaplicată, mai ales dacă cel mic petrece mult timp afară.

După ce ați stat la plajă este de preferat a se folosi o loțiune după plajă care are rolul de a calma pielea, a evita iritațiile cauzate de razele soarelui, a reduce înroșirea pielii și a hidrata și menține elasticitatea și frumusețea pielii. În plus, un astfel de produs ajută și la uniformizarea bronzului, astfel încât pielea să arate perfect. Produsele folosite după plajă au rolul de a oferi un spor de confort, răcoresc pielea și reduc și riscul de exfoliere rapidă.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.