De ce trebuie ținut cont atunci când doriți să amenajați terasa

0

Mult așteptata vară și-a intrat în plin în drepturi, iar nevoia de a petrece cât mai mult timp în aer liber a crescut. Cei care locuiesc la curte se vor bucura din plin de serile lungi de vară și de timpul liber, iar amenajarea terasei sau a foișorului pentru perioada verii este foarte importantă astfel încât să puteți petrece timp de calitate alături de cei dragi.

1. Lumina

O mare parte din timpul petrecut la terasă va fi seara așa că spațiul este important să fie iluminat. Puteți opta pentru ghirlande decorative sau diferite corpuri de iluminat de exterior care să vă asigure confort pe timp de noapte atunci când vă petreceți timpul pe terasă. Vă recomand să optați pentru becuri led deoarece sunt economice și oferă lumină suficientă cât să vă puteți bucura de cele mai frumoase seri de vară. Mie personal îmi place mult lumina caldă așa că ale întotdeauna becuri led din această categorie deoarece lumina rece îmi pare obositoare chiar dacă e ceva mai intensă. Însă fiecare poate alege în funcție de nevoile sale. Însă foarte practic îmi pare acest proiector led cu detector de mișcare căruia nu îi scapă nimic pe timp de noapte. Îl folosesc în special pentru a lumina zona din spate a curții unde lumina de la stâlpul de iluminat public nu pătrunde. În plus ajută și camera de supraveghere să surprindă mai clar cadrele chiar dacă și aceasta deține lumină proprie și senzor de mișcare.

2. Umbrirea

Chiar dacă vorbim de o terasă acoperită soarele de multe ori poate fi deranjant atunci când se propagă din lateral. Dacă umbrirea nu poate fi făcută pe cale naturală soarele poate crea disconfort în anumite momente ale zilei. Protecția împotriva razelor solare în anumite momente ale zilei în acest caz se poate realiza prin montarea unei copertine sau rulou. Însă pentru un plus de efect se pot monta niște perdeluțe mai groase sau draperii rezistente la intemperii.

3. Protecție împotriva intemperiilor

Nu numai soarele reprezintă o provocare ci și ploaia și vântul puternic. Dacă în cazul soarelui cu o perdeluță puteți obține umbra dorită, atunci când vine vorba de ploaie sau vânt puternic, un rulou va rezolva problema. Pentru a vă putea bucura de priveliște eu vă recomand ruloul transparent pe care să îl folosiți doar pentru a vă proteja de vânt și ploaie. Nu îl puteți folosi pentru a vă proteja de soare deoarece dacă închideți ermetic se va crea efectul de seră, dar se poate folosi cu succes împreună cu o perdea pentru a închide total sau parțial terasa. În funcție de buget puteți opta pentru rulouri cu sistem de automatizare care sunt mai scumpe însă și rulouri cu acționare manuală.

4. Mobilierul

Mobilierul pentru terasă este o alegere importantă, mai ales că vorbim de o achiziție pe termen lung. În funcție de spațiu puteți opta chiar și pentru o canapea, nu doar pentru un set elegant de masă și scaune.

5. Florile

Florile și plantele naturale nu ar trebui să lipsească atunci când vine vorba de amenajarea unei terase. Puteți decora spațiul folosind fel de fel de flori curgătoare pentru jardiniere și ghivece suspendate dar și alte plante decorative la ghiveci menite să înfrumusețeze și să dea viață spațiului dar sau de flori proaspete așezate în vază. Puteți opta în zona în care soarele este mai intens și pentru montarea unui panou pentru plante curgătoare astfel încât să puteți crea în același timp și umbrire naturală. Puteți planta caprifoi sau popular cum i se mai spune, ”Mâna Maicii Domnului”, o plantă care stă verde din primăvară până toamna târziu este ușor de întreținut și foarte parfumă.

Noi momentan suntem la stadiul de amenajare așa că pe parcurs o să facem update la acest articol pentru a vă arta rezultatul final. 🙂

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.