crop businessman giving contract to woman to sign
Photo by Andrea Piacquadio on <a href="https://www.pexels.com/photo/crop-businessman-giving-contract-to-woman-to-sign-3760067/" rel="nofollow">Pexels.com</a>

Asigurarea RCA este obligatorie dar în același timp este absolut necesară. Nu vorbesc acum de accidentele grave care se lasă cu consecințe ireparabile și pentru care nici toți banii din lume nu ar compensa pierderea suferită. Vorbesc de accidente minore care sunt soldate doar cu pagube materiale. O mașină se poate repara sau înlocui. O viață însă nu.

În cazul accidentelor doar cu pagube materiale, oricine poate greși. Până și cel mai atent și disciplinat șofer poate fi parte dintr-un astfel de eveniment rutier fie că este vinovat sau nu. În cazul în care ești vinovat, polița asigură paguba produsă. Dacă nu ai asigurare pe lângă amenda plătită va trebui să suporți și costurile cu reparația mașinii avariate de tine. Iar dacă mașina avariată este una de lux, atunci s-ar putea să ai probleme. Asigurarea rezolvă această situație neplăcută.

Dar ce faci atunci când mașina celui care a provocat un eveniment rutier nu are asigurare valabilă sau asiguratorul acestuia nu îți decontează într-un timp rezonabil reparația mașinii? O soluție este să închei o poliță CASCO prin intermediul căreia să poți beneficia de mai multe avantaje cum ar fi: vandalizare, furt, accident. Însă ar mai fi alternativa încheierii unei polițe RCA cu decontare directă. Este puțin mai scumpă decât polița RCA obligatorie însă îți oferă posibilitatea ca să îți repari mașina ta pe polița ta atunci când nu ești tu cel care a provocat accidentul, urmând ca asiguratorul tău să își recupereze prejudiciul de la asiguratorul celui care a provocat accidentul. Asta în cazul în care vorbim de asiguratori diferiți. Aceasta este ca o extensie a asigurării obligatorii și benefică mai ales categoriei de șoferi disciplinați în trafic. Poți calcula aici un preț RCA pentru a alege ușor varianta care ți se potrivește.

Asigurarea locuinței este obligatorie încă din 2008 și se referă la toate locuințele de pe teritoriul României. Asigurarea obligatorie a locuinței protejează persoanele împotriva dezastrelor naturale cum ar fi: cutremurele, alunecările de teren şi inundaţiile sau ca efect direct, respectiv indirect, al acestora. Nerespectarea obligației de a asigura locuința prin a încheia o asigurare PAD constituie contravenție atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice, iar consecințele sunt sancționate cu o amendă cu valoarea cuprinsă între 100 și 500 lei.

Și în cazul asigurării locuinței se poate opta pentru o asigurare facultativă care implică mai multe beneficii cum ar fi despăgubire pentru incidente cauzate de vecini.

În funcție de buget și nevoile fiecăruia puteți opta pentru cea mai bună variantă.

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.