Cum economisesti chiar si atunci cand ai salariu mic

0

Sa economiseasca bani poate sa para o provocare in cazul unei persoane cu un salariu mic. In numeroase cazuri, posibil sa fie chiar asa, doar ca acest lucru nu inseamna ca scopul nu poate fi atins. Cei care au datorii gestionate de KRUK primesc solutii de la angajatii companiei si in aceasta directie, ajungand sa stapaneasca aspecte importante ce tin de economisirea banilor si ajung sa se descurce bine cu un salariu mic.

Recomandari de la KRUK pentru economisirea banilor

Intocmirea unui buget

Despre intocmirea unui buget vorbesc majoritatea specialistilor financiari, punand accent pe aceasta idee pe care o recomanda celor care urmaresc sa economiseasca. Ori daca acest sfat este atat de popular, exista un motiv intemeiat: functioneaza! Cel mai potrivit este ca bugetul sa nu fie privit ca o constrangere, ci pur si simplu ca un plan de cheltuieli. Pentru ca exact asta este: un document din care rezulta cat se poate cheltui in luna respectiva.

Respectarea acestui plan impiedica cheltuielile facute la intamplare. Scopul este sa se directioneze cheltuielile catre ceea ce conteaza cel mai mult. La modul ideal, persoana care respecta bugetul invata sa cheltuiasca in mod constient si sa includa obiectivele pe termen lung in bugetul sau – nu doar placerile pe termen scurt.

Rambursarea creditelor

Iesirea din datorii ar trebui sa fie o prioritate financiara – mai ales cand vine vorba despre un credit. Pe langa pierderea de bani in fiecare luna, pentru dobanda, imprumuturile de rambursat ajung sa ocupe lunar un loc important in buget.

A avea credite limiteaza nu numai suma de bani care poate fi economisita pentru proiecte foarte importante, ci si banii disponibili pentru urmatoarea vacanta sau pentru cadourile de sarbatori. Cu cat se acumuleaza mai multe datorii, cu atat se poate cheltui mai putin pentru orice altceva.

Stabilirea prioritatilor

Unul dintre motivele pentru care multora le este dificil sa respecte un buget este legat de frica de a nu se priva de ceva anume. Doresc sa pastreze toate abonamentele pe care le au (inclusiv cel la sala de sport la care merg rar), sa cumpere haine noi in mod regulat, sa mearga in vacante si in weekenduri neplanificate din timp cu prietenii, sa ia masa in oras etc.

In fond, nu este nimic in neregula sa isi doreasca toate aceste lucruri. Problemele apar atunci cand incep sa creada ca pot avea totul. Cine traieste pentru a avea totul, nu va avea niciodata suficient.

Desigur, un salariu mare permite un trai mai confortabil. Dar multi isi maresc cheltuielile de indata ce le cresc veniturile. Practic, odata cu salariul le cresc si asteptarile. La oameni exista tendinta de a-si dori mai mult si mai mult. De aceea este absolut necesar sa isi defineasca prioritatile. De asemenea, este important ca persoana in cauza sa stie de ce vrea sa economiseasca, pentru ca ii va ajuta sa cheltuiasca mai putini bani.

Reprezentantii KRUK reusesc, prin sfaturile pe care le ofera clientilor companiei, sa contribuie la bunastarea vietii acestora. Cei care doresc sa stie ce este KRUK Romania pot sa acceseze site-ul si paginile de socializare care ii apartin.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.