Cum reduci consumul de energie electrică

0

Este absolut necesar să reducem consumul de energie pe toate căile posibile. Mai bine zis este necesar să reducem consumul în toate ramurile. Iar asta nu neapărat scăzând nivelul de trai și confortul ci eliminând risipa. Trebuie neapărat să ne reeducăm în acest sens și să consumăm doar strictul necesar.

De ce este importantă cumpătarea când vine vorba de energie? Consumul excesiv de energie contribuie semnificativ la încălzirea globală care atrage după sine un consum și mai mare și tot așa până la apariția dezastrelor naturale, condițiilor meteorologice extreme sau nemaiîntâlnite în anumite zone de pe glob. Ce putem face pentru a stopa tot acest vălătuc care continuă să își mărească dimensiunea și să ne cuprindă pe toți ca într-o capcană?

Să învățăm să fim mai cumpătați!

Electrocasnice cu un consum redus de energie.

Vrem facturi mici la curent? Atunci investim în aparate electronice și electrocasnice cu un consum redus de energie. După cum mulți ați observat acestea sunt clasificate de la A până la G. Dacă dorim aparate cu un consum rerus de energie atunci neapărat trebuie să optăm pentru cele din categoria A: A+, A++ sau A+++.

Același lucru este valabil și pentru becuri. Este important să cumpărăm doar lămpi de iluminat cu un consum mic de energie.

Evităm risipa.

La fel de important este să nu ținem seara becurile aprinse în toată casa ci doar în camera în care stăm. Chiar și așa, dacă nu este absolut necesară putem să urmărim un film sau emisiune cu lumina stinsă. Însă dacă dorim totuși lumină putem opta pentru benzi led care să ne ofere lumina de care avem nevoie pentru a ne simți confortabil. Chiar dacă avem electronice și electrocasnice cu un consum redus de energie este important să folosim dispozitivele electronice doar atunci când sunt necesare. Mai exact nu ținem televizorul pornit decât atunci când urmărim un program.

În cazul aerului condiționat este importat ca locuința să fie bine izolată. Dacă situația ne permite să plantăm în jurul casei copaci, atunci tot ce e posibil ca aparatul de aer condiționat să nu mai fie necesar.

Nu lăsăm în priză încărcătoare sau alte dispozitive pe care nu le folosim.

Chiar și încărcătorul de la telefon lăsat în priză consumă. Poate o să consideri că este puțin și chiar așa și este. Însă este curent consumat inutil, plătit fără rost și care indiferent cât încerc să cauți scuze, tot risipă este. Acest lucru este valabil și pentru prelungitoarele care au încorporat întrerupător luminos. Putem folosi un astfel de prelungitor oprindu-l apoi de la întrerupător, scoțându-l sau cumpărând unul fără led luminos.

Folosește alternative

În același timp este bine să evităm ca din comoditate să alegem aparate care implică costuri mai mari atunci când sunt folosite. În acest caz aduc în prim plan aparatele de aer condiționat care pot fi folosite și pentru a încălzi aerul din cameră. Mult mai eficientă este o centrală la care să îi instalați un senzor de reglare temperatură.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.