Cum crești confortul în casa ta. Izolații termice și fonice de calitate

0

Indiferent dacă stai la casă sau la oraș, multe dintre momentele mult râvnite de liniște sunt perturbate fie de persoane care prestează anumite activități casnice fie de persoane certate cu bunul simț. De multe ori am avut parte de astfel de experiențe care nu sunt deloc plăcute. Când e somnul mai dulce cocoșul îți dă trezirea de la 4:30 dimineața, iar asta după ce câinii au lătrat toată noaptea. Sau când dorești să îți savurezi cafeaua pe terasă, bucurându-te de liniște și aer curat tocmai ce cineva pornește motocoasa, drujba, balastiera etc.

Activitățile casnice sunt de înțeles, mai ales dacă sunt efectuate la ore rezonabile. Asta pentru că fiecare își organizează activitățile nu numai în funcție de necesități ci și de locul de muncă. Însă ce nu este de înțeles. Lipsa de respect și bun simț a persoanele care dau muzica la maxim, indiferent de oră. Iar de cele mai multe ori este și muzică de un nivel redus cultural. Dacă ziua zgomotul poate fi tolerat și ușor acoperit, seara când vrei să te odihnești zgomotul este mai mult decât deranjant.

Bineînțeles că pentru persoanele certate cu bunul simț trebuie acționat pe cale legală și explicat că astfel de acțiuni nu sunt sociale. Iar democrația nu înseamnă să faci ce vrei, cum vrei și când vrei ci mai de grabă ”dreptul tău se oprește unde începe al meu”, respectiv, poți asculta muzică în liniște la tine în curte fără a o da la maxim pentru a deranja vecinii.

Însă pentru a te bucura în casă de liniște poți placa pereții cu izolatii fonice interioare. Acestea sunt utile și la bloc mai ales dacă sunt mulți copii gălăgioși. Indiferent cât de dragi ne sunt copiii, dacă venim obosiți de la muncă simțim nevoia de liniște. Iar copiii la rândul lor simt nevoia să se joace, iar de cele mai multe ori nu o fac în liniște. O bună izolație va atenua considerabil zgomotul astfel încât copiii noștri să nu mai deranjeze vecinii și nici noi la rândul nostru să nu mai fim deranjați de vecini sau copiii acestora.

În același timp este foarte important să îți izolezi locuința și pentru un confort termic crescut, asta cu atât mai mult acum când prețul la energie a crescut. Poți folosi o izolatie interioara care pe lângă confortul fonic să asigure și o eficiență energetică ridicată.

Confortul termic este mai mult decât o necesitate și nu ține doar de factori financiari legate de costurile ridicate cu energia ci și de factori ecologici. Este necesar să poluăm mai puțin deoarece toate schimbările bruște și extreme de temperatură sunt influențate de poluare. Este important să avem grijă de planeta noastră și să consumăm doar strictul necesar, fără a mai face risipă de energie.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.