3 motive pentru care recomand printarea fotografiilor preferate

0

Toți avem acces la o camera foto. În mare parte este folosit telefonul. Majoritatea telefoanelor au cameră de fotografiat destul de performantă cât să concureze cu unele camere de fotografiat cu DSLR.

Având acces la tehnologie ne bucurăm de fiecare dată când imortalizăm clipe fericite din viața noastră. Fie că vine vorba de vacanță, un spectacol, un eveniment în familie sau serbarea copilului, camera de fotografiat a devenit parte din viața noastră.

Dar ce facem cu fotografiile? De cele mai multe ori se adună cu miile, iar spațiul de stocare este unul limitat. Bineînțeles că multe dintre ele ajung a fi șterse, însă tot rămân destul de multe imagini care doresc a fi păstrate.

woman printing photos on paper while forking at home
Photo by George Milton on Pexels.com

Mulți dintre noi avem obiceiul de a posta pe rețelele de socializare. Însă tot ce este digital și nu sub controlul nostru total prezintă un risc. Contul de Facebook dacă nu este bine securizat poate fi spart iar astfel rămâi și fără fotografiile postate. Este valabil și pentru alte rețele de socializare.

Poți păstra o parte dintre fotografiile preferate in Google Drive sau poți cumpăra câte un hard disk extern pentru stocare. Asta am făcut și eu, doar că am comis o mare greșeală. L-am păstrat doar acolo, hard diskul s-a stricat iar eu am pierdut toate fotografiile. Am rămas doar cu ce memorasem pe CD-uri înainte de a cumpăra hard diskul și cu ce apucasem să printez pentru a trimite bunicii câteva albume pentru că ea se descurcă mai greu cu tehnologia.

Din fericire am selectat o mare parte din pozele mult iubite însă din păcate o mare parte s-au pierdut. Noi le-am printat la un centru de fotocopiere, iar selecția mi-a mâncat câteva ore bune. Însă dacă dorești să câștigi ceva timp poți cumpăra o imprimantă color și hârtie foto pentru a scoate cât de des vrei poze pe care dorești să le păstrezi pentru totdeauna. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că dispozitivul dispune de suficient tuș imprimantă astfel încât să poți printa imediat ce te-ai întors din vacanță fotografiile preferate sau ai realizat o poză care îți place foarte mult. Le poți apoi așeza într-un album pe care să îl păstrezi în bibliotecă sau într-o cutie drăguță.

Sfatul meu este să aveți pozele preferate stocate pe mai multe dispozitive astfel încât dacă apare un accident să nu pierzi absolut toate amintirile. Chiar dacă rămân în minte și suflet, o fotografie va readuce la viață de fiecare dată anumite amintiri.

De aceste motive recomand printarea fotografiilor pe sport de hârtie:

  1. Dispozitivele electronice se pot defecta.
  2. Pot fi văzute cu ușurință și de persoane în vârstă care nu s-au împrietenit cu tehnologia.
  3. Pot fi vizualizate oricând, chiar și atunci când rămâi fără curent și dorești să depeni amintiri alături cu cei dragi.

Ca bonus… un album foto arată chiar foarte bine!

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.