Când dăm ceai bebelușilor

0

Ceaiul nu trebuie administrat bebelușilor oricând și sub nici o formă ca un înlocuitor al laptelui matern sau formulă. Este recomandat ca ceaiurile să fie administrate bebelușilor numai la indicațiile medicului pediatru. Este foarte important să se respecte indicațiile medicului specialist deoarece bebelușii nu pot consuma ceaiuri pe care noi adulții le consumăm. Aceștia au nevoie de ceai bebeluși adecvate vârstei.

În cele mai multe cazuri ceaiurile pot fi introduse în jur de 6 -8 luni atunci când începe treptat și diversificarea. Însă există anumite ceaiuri care pot fi administrate chiar din primele zile de viață ale bebelușului, dar DOAR dacă este cazul și ABSOLUT DOAR la indicațiile medicului. De exemplu se poate administra acest ceai babycalm pentru eliminarea disconfortului abdominal, o formulă din plante și fructe, 100% naturală. Acest ceai se poate administra chiar din prima zi de viață dacă este cazul, fiind foarte bine tolerat și având blândă și sigură pentru sănătatea celor mici. Ceaiul acesta conține fructe de fenicul (Foeniculi fructus), fructe de chimion (Carvi fructus), flori de mușețel (Chamomillae flos), mentă (Menthae herba).

Unii părinți au tendința de a le oferi bebelușilor ceaiuri din plante din curte mergând pe principiul că sunt naturale și nu pot fi dăunătoare. Din păcate unele plante pot crea alergii. Iar unii părinți fac greșeala de a îndulci ceaiul mai mult decât este cazul doar pentru ca acesta să fie primit ușor de către bebeluș. Iar prea mult zahăr știm cu toții cât poate fi de dăunător.

Dacă noi am crescut într-un anumit mod, nu înseamnă că am crescut chiar sănătos. Unele dintre obiceiurile din copilărie au repercusiuni mai târziu. În plus, dacă administrarea unor anumite tipuri de ceai nu te-a afectat pe tine când ai fost mic, asta nu înseamnă că aceeași regulă se aplică și în cazul copilului tău.

Totuși este bine de știut că unele ceaiuri din anumite plante sunt benefice deoarece contribuie la eliminarea rapidă a gazelor acumulate în intestine și contribuie la eliminarea riscului de constipație. De aceea după pragul de 6 luni este chiar indicat să i se ofere puțin ceai din plante neîndulcit. Este foarte important ca ceaiul să fie ne îndulcit deoarece aportul prea mare de zahăr poate duce la apariția rapidă cariilor sau probleme de greutate. Ceaiul nu trebuie îndulcit nici măcar cu miere, un produs foarte benefic și cu nenumărate beneficii pentru sănătate. Chiar dacă aceasta provine din o sursă sigură, fiind 100% naturală, specialiștii în nutriție nu recomandă administrarea mierii copiilor sub 12 luni deoarece aceștia nu au un sistem imunitar puternic și se pot îmbolnăvi de botulism infantil. Această afecțiune poate apărea dacă mierea conține spori ai bacteriei Clostridium botulinum, iar efectele pot duce la paralizia membrelor, trunchiului și a sistemului respirator. Cu un tratament adecvat și la timp, bebelușii își revin într-un interval de câteva săptămâni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.