5 motive pentru a apela la epilarea definitivă cu laser

0

Epilarea definitivă cu laser este o inovație în industria frumuseții la care în urmă cu ceva ani poate nici nu visam. Câte dintre voi nu v-ați dorit ceva care să vă scape ușor și pe termen lung de părul nedorit? Din fericire acum ne putem bucura de epilare definitiva laser în majoritatea orașelor din țară.

Dacă nu știi de ce să apelezi la noua tehnologie în detrimentul epilării clasice îți prezint 5 motive:

1. Durerea – nu trebuie să suferi pentru frumusețe

Am auzit des sintagma ”Baba suferă la frumusețe”, asta în special în copilărie când mama sau bunica îmi prindeau părul atât de strâns încât mă durea toată ziua scalpul. Când desfăceam cocul parcă era o binecuvântare asta în condițiile în care în primele secunde durerea era și mai intensă. Nu mai zic de prima epilare cu clasicul epilator cu pensete sau prima epilarea cu ceară. Cu timpul se instaurează obișnuința, însă sentimentul este în continuare unul neplăcut și garantat durerea nu dispare definitiv. În cazul în care optezi pentru epilare cu IPL durerea este inexistentă. Tot ce poți simți este senzația de căldură și pe alocuri, ușor de mici ciupituri. Acestea sunt absolut normale. Aparatele de nouă generație pentru epilare definitivă au sisteme de răcire controlată astfel încât fiecare sesiune laser să fie o experiență plăcută, total nedureroasă și cât mai confortabilă.

2. Timp prețios – rezultat pe termen lung

Știu cât de prețios este timpul pentru tine. În secolul vitezei din punctul meu de vedere timpul este cea mai prețioasă resursă. Majoritatea oamenilor pe care îi cunosc nu îl au. Decât să pierdem câteva orele fiecare 3-4 săptămâni la salon pentru o epilare cu ceară, mai bine petrecem acest timp cu cei dragi sau făcând activități relaxante și care ne fac plăcere. Epilarea cu laser este o bună investiție pe termen lung. În funcție de tipul de piele și structura firului de păr te poți bucura de epilare definitivă în doar câteva ședințe. Trebuie precizat de la început că vor fi necesare periodic și câte o ședință de întreținere la 6 luni sau 1 an, deoarece organismul este viu și se regenerează în permanență, însă chiar și așa părul va fi mult mai puțin.

3. Costuri

Te-ai întrebat vreodată cât te costă ședințele de epilare cu ceară? Dar timpul pierdut l-ai calculat? Ai adăugat aici sporul de durere? Sau timpul pierdut în trafic pentru a ajunge des la salon. Toate astea au un cost. Iar calculând pe termen lung o să ajungi la concluzia că este mai rentabilă epilarea definitivă.

4. Arăți mereu impecabil

Firele de păr inestetice ne dau mereu bătăi de cap, mai ales atunci când optezi pentru epilarea acasă. Tocmai ce ți-ai luat rochia preferată însă după ce ai plecat de acasă observi pe picior câteva fire rebele care au scăpat de lamă. O să ai o senzație de disconfort și nu o să fii tu oricât încerci să te detașezi. Chiar dacă nu se vede de la distanță o să ai senzația că toți se uită doar acolo. Chiar dacă nu este deloc așa. chiar dacă nu contează atât de mult în realitate. Dar acel fir de păr îți crează un disconfort, iar asta nu e bine pentru tine. Ori înveți să te detașezi ori scapi de el.

Dar ce te faci dacă rămâi blocată pe o insulă pustie (ipotetic vorbind) cu prințul mult visat? Pete 3 săptămâni te transformi. Chiar dacă sunt persoane care vor spune că cine te iubește o va face oricum (și au dreptate), ce ne facem dacă noi nu ne iubim așa?

Ca să coborâm cu picioarele pe pământ, prințul poate oricând să apară la ușă și nu cred că ne dorim să ne încuiem în baie pentru o ședință de epilare și pe el să îl lăsăm să se plictisească pe Netfix.

5. Îndepărtarea firelor crescute sub piele

Folosirea epilatorului sau a procedurii de epilării cu ceară duce poate duce la apariția foliculitei. Foliculita este o afecțiune comună care se apare la nivelul rădăcinii firelor de păr și este cauzată de obicei de bacterii sau infecții fungice. Aceasta se manifestă prin apariția unor puncte roșii sau iritații ale pielii. Epilatorul sau lama de ras reprezintă o cauză a firelor de păr aflate sub piele. Dacă nu sunt îndepărtate corespunzător, acestea provoacă mici umflături dureroase și inestetice care în situații mai grave se pot infecta și este nevoie de intervenție chirurgicală. Epilarea definitivă s-a dovedit a fi foarte eficientă în ceea ce privește îndepărtarea firelor crescute pe sub piele.

Reacții adverse

Totuși există și o serie de reacții adverse însă efectele secundare care ar pot să apară sunt puține și diferă de la o persoană la alta, în funcție de tipul de piele și păr. Cele mai comune reacții adverse sunt înroșirea ușoară și iritația, efecte care vor dispărea în câteva ore de la aplicarea tratamentului sau chiar mai repede.

Totuși epilarea definitivă cu laser nu este recomandată persoanelor care suferă de anumite boli de piele sau cancer de piele, care au alergii la razele solare, tatuaje, utilizează medicamente fotosensibile, prezintă foarte multe alunițe sau au pielea foarte închisă la culoare. Utilizarea procedurii nu este indicată nici femeilor însărcinate sau care alăplează.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.