De ce nu mai citesc tinerii

0

Nu avem timp. Este principala scuză. Nu avem timp să citim. Nu avem timp să mergem să ne vizităm bunicii. Nu avem timp să facem curat în cameră. Nu avem timp pentru cei dragi. Nu avem timp nici măcar să îi sunăm. Dar avem timp de pierdut pe Social Media și nopți întregi pe tik- tok. Avem timp mult pe care să îl pierdem cu oameni care nu ne plac și pe care nu îi place doar pentru că așa e cool și deh… trebuie să dăm bine, pentru că ”spune-mi cu cine umbli ca să îți spun cine ești”.

Care este de fapt problema acestor tineri? Acum nu e o problemă. Dar mai târziu… Realizează ce au pierdut cu trecerea timpului. Când va fi prea târziu. Realizează când nu vor mai avea ușa cui o deschide ori pe cine suna. Realizează când frățiorul mai mic deja e adult și deja sunt doi străini care au locuit în aceeași casă și care nu au reușit să adune prea multe amintiri. Realizează când vocabularul este atât de sărac, mintea plafonată și cunoștințele elementare atât de sumare încât nu reușesc să aibă un job prea bine plătit. Însă mai au o șansă. Timpul nu poate fi dat înapoi în privința celor dragi, dar pentru citit niciodată nu e prea târziu.

Dar din fericire încă mai sunt mulți tineri ambițioși care preferă să învețe bine, să frecventeze diferite cercuri extrașcolare și chiar să practice și un sport, dar care în același timp iubesc lectura și găsesc timp pentru toate. Și da. Au timp și de Social Media și de bunici și de prieteni. Asta pentru că știu să își organizeze timpul și să îl dozeze pentru fiecare activitate astfel încât să evolueze. Pentru acești copii recomand acest top carti adolescenti!

O altă cauză pentru care mulți tineri nu mai citesc este lipsa interesului. Asta pentru că poate nici în familie nu se practica acest obicei. Asta pentru că avem tendința de a amâna mereu… Mâine voi citi. Și mâine tot vine, însă cartea aceea nu se mai deschide. Asta pentru că e mai interesant ce se publică pe Social Media sau la TV. Ideal este să găsiți timp pentru a îl petrece împreună constructiv. O oră de lectură săptămânal în care să citiți împreună, iar în rest măcar 30 de minute în fiecare zi. Puteți citi în timp sunteți în mijlocul de transport în comun, dimineața la cafea, în vacanță pe plajă sau seara înainte de culcare. Recomand acest top carti bestseller!

Cititul contribuie la dezvoltarea armonioasă a limbajului. Deschide mintea și noi orizonturi. Practic ai acces la noi perspective mai ales dacă vei citi cărți din toate categoriile: cărți de specialitate, cărți de dezvoltare personală, romane de dragoste, aventură, thriller etc.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.