Work from home vs work from office

0

Pandemia a schimbat considerabil omenirea. Nu numai prin frica inoculată, incertitudine ci și prin modul de lucru. Astfel, cei care își desfășurau activitatea înainte de pandemie în birouri au trecut în mare parte în sistemul work from home sau hibrid (parțial de acasă, parțial de la birou). Această practică a fost mai mult o necesitate, mai ales în cazul multinaționalelor unde erau mulți angajați într-un singur birou. Riscul de îmbolnăvire precum și de a intra tot biroul în carantină a crescut considerabil, astfel unde s-a putut s-a trecut la sistemul work from home, iar unde nu, prin rotație în sistemul hibrid. Din acest punct de vedere și cerințele angajaților au crescut, aceștia punând mai mult ca oricând preț pe siguranța și sănătate la locul de muncă.

Avantaje work from home

Pentru unele persoane, faptul că și-a mutat biroul acasă a prezentat un avantaj. Asta în special în cazul persoanelor care erau nevoite să facă naveta și implicit să se trezească mai devreme. Naveta de multe ori este foarte obositoare, mai ales dacă locul de muncă este într-un alt oraș. Sistemul de lucru de acasă a adus un plus în ceea ce privește economisirea timpului, iar în unele cazuri și a transportului, pentru că nu toți angajatorii decontează transportul.

Un alt avantaj este legat de faptul că în anumite situații îți poți fracționa timpul încât să faci concomitent și anumite activități casnice sau supravegherea copiilor mici. Însă acest aspect poate fi și un dezavantaj dacă vorbim de copii foarte mici care nu înțeleg de ce mami nu le acordă atenție în timpul unei ședințe.

Dacă nu ești nevoită să ții ședințe prin video call, atunci puteți adopta și o ținută mai lejeră care să vă asigure confortul de care aveți nevoie. De multe ori o ținută office poate crea un disconfort, mai ales dacă porți pantofi noi care se încăpățânează să îți creeze un disconfort.

Un alt avantaj este legat de faptul că poți lucra de oriunde ai o conexiune la internet. Astfel, dacă iubești marea, poți închiria un apartament pentru o perioadă și poți lucra de pe balcon ascultând pe fundal valurile.

Avantaje work from office

Chiar dacă vorbim de activități de birou, de multe ori e imposibil să lucrezi de acasă. Asta pentru că nu poți muta întreg biroul acasă, iar multe documente încă există pe suport de hârtie.

Spațiul de multe ori este cel mai mare dușman. Majoritatea locuiesc în apartamente de două, maxim trei camere, iar dacă în același timp ai doi copii care fac școala online, iar în același timp ești și tu nevoită să ții o conferință, există mari șanse ca totul să se transforme într-un mare fiasco, chiar dacă purtați căști.

Socializarea reprezintă un avantaj major. Pandemia și-așa ne-a adus multe constrângeri și viața socială a avut semnificativ de suferit. Pentru mulți colegii sunt și prieteni, iar locul de muncă poate substitui activitatea socială pierdută.

Facturi mai mari la utilități. Stai acasă – consumi.

Reconfigurarea birourilor!

Multe companii au profitat de sistemul work from home pentru a își reamenaja și moderniza birourile astfel încât să creeze un spațiu mai prietenos pentru angajați, contribuind astfel și la creșterea eficienței în modul de lucru. Rolul unui birou bine amenajat și care să le ofere angajaților confort și siguranță este foarte important. În același timp, respectarea tuturor normelor de siguranță sanitară ne aduce cu un pas mai aproape de normalitate Dar pentru asta toți trebuie să contribuim.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.