Epilare IPL la tine acasă

1

Pilozitatea nu ne place. Trebuie să recunoaștem. Este inestetică și neplăcută. Nu e vorba aici de standarde de frumusețe. E vorba de modul în care tu te simți. Iar faptul că acesta crește foarte repede este neplăcut. Din fericire părul nedorit poate fi înlăturat mult mai ușor, mai ales dacă vorbim de persoane pudice și care nu suportă nici durerea și care din acest motiv au folosit doar aparate de ras clasice, iritând pielea. Dacă în anii din urmă puteai face o epilare profesională doar la salon, acum te poți epila ușor și sigur chiar la tine acasă. În plus prețul unui epilator IPL este accesibil și chiar mai avantajos decât un anume număr de ședințe la salon, iar rezultatele sunt surprinzătoare.

Soluţii pentru îndepărtarea părului nedorit există încă din cele mai vechi timpuri, acestea fiind mai mult sau mai puțin eficiente. Din fericire tehnologia a evoluat, astfel s-a trecut treptat de la brici, mai apoi la clasicele lame de ras. Cu timpul s-a descoperit că ceara pentru epilat este mai eficientă pe un anumit termen deoarece firele de păr nu erau tăiate de la nivelul pielii ci smulse din rădăcină. Acesta a fost un procedeu destul de dureros, mai ales primele produse în formă brută. Durerea a dus la apariția cremelor pentru epilat, care topesc practic firul de păr. Deci acționează la fel ca lama, doar că sunt produse chimice și periculoase pentru piele deoarece pot provoca alergii. Asta a dus la apariția epilatoarele clasice cu pensete. Doar că și efectul acestora este de scurtă durată, acționând la fel ca ceara. Toate aceste proceduri de înfrumusețare dureroase și incomode a condus la apariția unui aparat ”minune” care să fie eficient, nedureros, safe, ușor și sigur de folosit chiar în confortul propriei locuințe.

Ce trebuie să faci înainte de a comanda un IPL

Înainte de a comanda un IPL citește cu atenție informațiile prezentate precum și recenziile altor utilizatori, compară, de exemplu Philips Lumea vs Braun Silk Expert Pro 5 și alege varianta cea mai avantajoasă pentru tine. Ambele sunt eficiente însă nu diferența legată de preț trebuie să fie criteriul de selecție ci utilitatea, precum și numărul total de pulsații care îi conferă aparatului o viață mai lungă. Însă fiind vorba de buget, trebuie analizat cu atenție produsul plecând de la anumite criterii legate de tipul tău de piele și abundența pilozității de pe suprafața acesteia.

Este foarte bine să îți cunoști corpul. Cât de repede crește, cât de gros este firul de păr, ce tip de piele ai, cât de mare este contrastul între culoarea pielii și a firului de păr. Unele epilatoare IPL  nu funcționează pe părul roșcat, alb, gri sau blond deschis și pe pielea deschisă. De asemenea, nu este potrivit pentru pielea foarte închisă la culoare, din cauza contrastului scăzut dintre pigmentul din culoarea pielii și nuanța părului.

Este bine de știut faptul că dacă ai numeroase alunițe acesta nu este recomandat. Iar puținele alunițe ar trebui acoperite. Aparatul nu este recomandat nici persoanelor cu diverse afecțiuni dermatologice, așa că este important ca dacă faci parte din această categorie să te consulți cu medicul dermatolog înainte de a comanda unul. Bineînțeles că nici celelalte metode de epilare trebuie aplicate tot după o discuție cu medicul dermatolog.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.