Dietele nu ar trebui să fie un trend. Sub nu o formă nu ar trebui ținute doar pentru că așa face nu știu ce influencer sau pentru că vrem să avem o anumită greutate și anumite forme într-un termen foarte scurt. Dietele pot fi foarte periculoase atunci când nu sunt ținute după un program bine pus la punct de un specialist pe baza unor analize medicale. O dietă ținută după propriile convingeri poate crea un dezechilibru în organism cu efecte dăunătoare. Mai ales cele care au la bază înfometarea sau consumul de ”prafuri minune”. Evitați cât puteți aceste suplimente.

În plus trebuie ținut cont de faptul că nu doar alimentația stă la baza menținerii greutății dorite. În multe cazuri, persoanele care doresc să slăbească caută să consume doar produse fără gluten. Însă nu este suficient. Pe lângă alimentație trebuie să faceți sport. Mult sport. Iar dacă vreți rezultate este la fel de important sprijinul unui trainer profesionist care să vă ajute să lucrați corect anumite părți ale corpului astfel încât să puteți obține rezultatele dorite. Cele mai populare au devenit dietele fără gluten care în ultimul timp au devenit excesiv de promovate în social media.

Este foarte important ca o dietă de orice natură să aibă la bază o recomandare medicală. Excludem din start intoleranța la lactoză, gluten sau alte alimente cu potențial alergic, care din start trebuie excluse. Vorbim strict de alegeri personale. Atunci când suferim de anumite afecțiuni este clar că trebuie urmate indicațiile medicului curant.

Să definim în primul rând ce este glutenul. Glutenul este o proteină de natură vegetală care se regăsește în grâu, secară, ovăz sau orz și care se formează atunci când făina rezultată din mărunțirea acestor cereale intră în contact cu apa. Acesta joacă un rol foarte importat în industria de panificație.

Dieta fără gluten are rolul de a elimina orice sursă de gluten din cerealele menționate mai sus. În cazul unor anumite afecțiuni consumul de alimente fără gluten este imperios necesar. Aceasta va fi recomandată în special persoanelor care suferă de anumite afecțiuni cum ar fi: boala celiacă (cauzată de intoleranța la gluten), sindromul de colon iritabil, diabetul zaharat de tip I, afecțiuni ale glandei tiroide, obezitate, dermatită atopică.

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.