O fotografie face câte 1000 de cuvinte. De aceea este foarte important ca orice articol să aibă integrat o fotografie relevantă conținutului. Fotografia este prima care atrage, mai ales atunci când este postată pe rețelele de socializare. La fel cum pe blog ajung oamenii care caută anumite informații după cuvintele cheie și fotografia poate contribui la creșterea numărului de urmăritori, mai ales dacă are o descriere relevantă.

Dacă în urmă cu 10 ani puteai realiza fotografii de calitate pentru blog doar prin intermediul unei camere foto performante, acum poți realiza fotografii incredibile chiar și prin intermediul telefonului. Însă dacă dorești ceva mai mult decât atât, iar blogul tău este unul de călătorie, ori dorești să surprinzi anumite cadre la o rezoluție mare, atunci camera telefonului mobil nu este suficientă.

Primul aparat foto cumpărat special pentru blog a fost un aparat foto mirrorless de la Panasonic. Aparatul era mic, compact și realiza fotografii satisfăcătoare. Pentru nivelul de atunci chiar foarte bune, deoarece camerele telefoanelor mobile nu reușeau să surprindă prea multe detalii. Principiul de funcționare a unui astfel de aparat constă în faptul că lumina cade direct pe lentilă, iar imaginea poate fi văzută direct prin lumina aparatului. Asta îl făcea ușor de folosit chiar și de către mamaie, care în sfârșit vedea ce fotografiază, spre deosebire de vechile aparate cu film unde ne încadra în fotografie pe bâjbâite și niciodată nu făcea o fotografie bine proporționată. Noua tehnologie a încântat-o chiar și pe ea, așa că se bucura ca un copil când scoteam micunealta secretă din geantă pentru a realiza fotografii de familie. Având componente mai puține, aparatul avea o dimensiune mică și era ușor de purtat în geantă.

Următorul aparat a fost un DSLR de la Nikon pe care l-am câștigat la un concurs. Diferența dintre camere DSLR si mirrorless se vedea oarecum în calitatea fotografiilor, cele realizate cu un DSLR erau mult mai realiste. Un DSLR oferă posibilitatea de a vedea prin intermediul vizorului optic imaginea formată în obiectiv, așa cum se prezintă ea și în realitate. În plus puteam realiza fotografii mult mai clare folosind funcția Zoom.

Un DSLR poate fi pasul spre a trece de la un fotograf amator la unul profesionist, dar chiar și aici trebuie ținut cont de anumite aspecte atunci când alegi o cameră foto: performanța senzorului,  numărul de pixeli sau densitate. Dacă ai un aparat foto mirrorless și dorești ceva mai mult de la el, există pe piață adaptoare ce îți permit să folosești obiectivele pentru DSLR pe un aparat foto mirrorless.

Odată realizată și descărcată fotografia , realizăm că nu o putem posta întotdeauna așa, în formă brută. Că ar trebui editată. Indiferent dacă realizezi fotografii o cameră foto performantă sau cu telefonul mobil și nu ești pe deplin mulțumit de rezultat, poți apela la ajutorul unor programe gratuite de editat poze! Prin intermediul acestor aplicații îți poți îmbunătăți calitatea fotografiei, oferindu-i mai multă sau mai puțină luminozitate, contrast, claritate. O poși decupa sau poți edita anumite elemente din imagine pe care dorești să le evidențiezi.

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.