De ce ajung oamenii să ia medicamente după ureche

0

Toți am observat asta. Nici nu e nevoie de o statistică, pentru că în momentul de față aceste concluzii le poate trage oricare dintre voi, dar strict din ce am văzut eu la TV undeva la 2 din 5 reclame sunt la medicamente, suplimente sau alte produse farmaceutice, 2 la pariuri sportive și abia una la alte produse cunoscute sau mai puțin cunoscute. De ce oare? Deoarece românii iubesc drama, dar și câștigul fără muncă.

Aceste statistici se observă la fiecare colț de stradă. La fiecare intersecție câte o farmacie. Sau chiar două. În imediata apropiere… pariuri sportive. Probabil după ce pierzi banii la păcănele ai nevoie de calmante și mergi la farmacie. Însă situația este cu mult mai serioasă. În România nu există un sistem medical bine pus la punct. Să luăm în vedere situația medicilor de familie. Puțini dintre ei sunt dedicați meseriei și își fac cu adevărat treaba. Majoritatea însă sunt fix degeaba. Dau aceeași rețetă la toți pentru afecțiuni similare chiar dacă pacientul în cauză prezintă alergii, pe holurile lor înguste este mereu haos, când ai nevoie de ei nu îi găsești niciodată, iar programul de pe teren… probabil la terenul de acasă. Timpul inutil de așteptare, frica de infectare precum și neîncrederea în propriul medic îi face pe unii să ia tratamente după ureche, doar pentru că unei cunoștințe i-a mers bine sau așa a citit pe nu știu ce forum sau grup de mămici. Nimic mai greșit! Toate aceste practici pot fi extrem de dăunătoare. Altă categorie de oameni din anumite frici sau neîncrederi în sistemul medical ignoră toate simptomele și din păcate ajung pe mâna medicilor când deja e prea târziu. Total greșit.

Nu te juca cu sănătatea ta!

Mănâncă sănătos! Încearcă să elimini din alimentație produsele semipreparate cu mulți conservanți, coloranți sau conținut ridicat de grăsime.

Ia-ți pe cale naturală doza zilnică de vitamine! Consumă cât mai multe fructe și legume. Dacă ai posibilitatea te a le cumpăra direct de la producător cu atât mai bine. Iar dacă le poți cultiva la tine în grădină atunci la treabă!

Fă cât mai mult sport! Mișcarea și sportul contribuie la întărirea sistemului imunitar!

Nu aștepta ca o problemă medicală să treacă de la sine. Se poate agrava și nimeni nu-și dorește complicații. Chiar și o mică afecțiune a gastrointestinală îți crează disconfort iar în timp se poate agrava de aceea nu ar trebui ignorată. De exemplu dacă după masă ai dureri de stomac e posibil să suferi de un deficit de bila în intestin. Un set de analize anual este esențial iar pentru moment în cazul de față un Colebil este un tratament adjuvant în tulburările dispeptice atribuite deficitului de bilă în intestin şi în constipaţia cronică.

Nu lua medicamente fără a te consulta cu medicul tău! Sunt anumite medicamente care pot fi eliberate fără prescripție medicală. Înainte de a le lua, discută cu medicul tău. Citește cu atenție prospectul și respectă indicațiile medicului sau cele scrise pe prospect.

Nu te baza pe leacuri băbești. Mai ales când e vorba de copilul tău! Este important să consumi doar medicamente avizate și autorizate. Cumpără doar din farmacii sau online de pe site-uri de încredere.

Nu te baza pe recomandări de la prieteni. Dacă pentru copilul meu sinupret sirop a fost indicat atunci când a fost răcit, asta nu înseamnă că este indicat și pentru copilul tău! Consultă medicul pediatru înainte de a îi da orice medicament deoarece medicul îi cunoaște cel mai bine istoricul medical.

Fii echilibrat! Nu face abuz de alcool și încearcă să renunți la fumat. Nu consuma alcool cu medicamente!

Încearcă să fii cât mai fericit. să te detașezi de emoții negative și să te bucuri de viață!

Dacă ții cont de aceste aspecte o să te împrietenești rapid cu medicul tău.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.