Tu cum îți arhivezi amintirile?

0

Amintirile sunt parte din suflet. Unele dorești să le păstrezi acolo pentru totdeauna. Le scoți la lumină în momente de răscruce, atunci când viața îți reconfigurează traseul și tu trebuie să îți alegi calea. Unele dorești să le ștergi, însă ele se încăpățânează să stea în față, sfidător. Și cu toate că le încui acolo într-un colț de suflet, ele tot reușesc cumva să îți deruleze în minte asemeni unui film prost pe care oricât ai încerca să îl oprești el devine din ce în ce mai vizibil și mai sonor. Desigur, puterea e la tine. Să spui stop minții e greu, însă poți să scoți din acel colț, clipele care te fac cu adevărat fericit. Asta își dă putere să mergi mai departe, indiferent de greutăți. Cum se spune… cele bune să se adune, cele rele să se spele. Și da! Carpe diem!

Cele mai frumoase clipe însă merită a fi imortalizate. Avem acum tehnologia necesară, un telefon cu o cameră performantă având aproape oricine. Însă ce facem cu pozele? În mare parte sunt păstrate în foldere pe hard disk. Unele sunt postate pe rețelele de socializare. Însă prea puțini mai scot poze clasice pe care să le așeze într-un album.

Din experiență vă spun că nu e bine să vă păstrați arhiva de poze doar pe un hard disk. Eu am pierdut multe poze așa, rămânând doar cu ce apucasem să salvez la vremea aceea pe CD-uri, să postez în Social Media sau să imprim. Orice sursă electronică de arhivare poate demagnetiza în timp, iar informațiile se vor șterge. Cel mai bine este să aveți stocate informația pe mai multe surse. Pentru asta trebuie să faceți o selecție astfel încât să rămână arhivat doar ce merită și vă aduce plăcere.

Însă cel mai sigur mod de a păstra amintirile intacte, rămâne clasica fotografie. Însă dacă dorești să scoți mai multe fotografii, acest procedeu poate fi destul de costisitor. Așa că achiziția unei imprimante foto ar fi o soluție eficientă, mai ales că imprimanta poate fi folosită și pentru uz cotidian. Consumabilele nu sunt chiar atât de scumpe, găsești cartușe de toner la prețuri avantajoase. Poți astfel printa imediat fotografia dorită și o poți așeza în albumul cu amintiri. Imaginea va rămâne astfel veșnic în arhiva personală, atât timp cât nu va fi distrusă cu bună știință.

O imprimantă este mai mult decât necesară indiferent dacă este folosită pentru activitățile de birou, pentru fișele de la școală ale copiilor sau pur și simplu pentru a printa informații interesante și necesare găsite pe internet.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.