Hrana uscată vs hrana umedă pentru câini și pisici

0

La fel cum noi oamenii iubim mâncarea de calitate și ne bucurăm atunci când avem parte de un festin gustos și sănătos și animăluțele noastre de companie sunt amatoare de delicii care să le ofere aportul de nutrienți necesari pentru o dezvoltare armonioasă. S-au dus acele vremuri în care câinii și pisicile mâncau resturile de la masă. Acum animalele noastre de companie trebuiesc tratate după merit oferindu-le hrană de calitate și de calitate.

Mulți dintre cei care aduc în famile un nou membru necuvântător își pun întrebarea: ce fel de hrană este mai bună? Cea umedă sau cea uscată.

Ei bine, mai important ca forma este conținutul. La fel ca și în cazul alimentelor consumate de om, hrana pentru câini sau pentru pisici poate varia în funcție de calitatea ingredientelor sau gustul acestora.

Diferențe dintre hrana umedă și hrana uscată:

Hrana uscată:

 • Are un conținut de umiditate cuprins între 3 ți 12% ceea ce îi face să aibă un termen de valabilitate mai lung,
 • Este ușor de dozat și poate fi lăsată o cantitate suficientă în castron dacă știi că vei întârzia
 • Are un miros mai puternic ceea ce nu este atât de plăcut pentru om, însă pentru animalele care se bazează mai mult pe miros este mai ușor de găsit.
 • În cazul câinilor, aceștia își iau mai multă energie dintr-o cantitate mai mică de hrană consumată, ceea ce poate fi considerat un avantaj, în condițiile în care o cantitate mai mare și lipsa de mișcare suficientă poate duce la obezitate.
 • În cazul animăluțelor bătrâne din păcate acest tip de hrană este mai greu de consumat.
 • Ofera scaune tari dar crește și riscul de constipație. Automat trebuie avut grijă să aibă în permanență apă
 • Este ușor de depozitat, ușor de manevrat și mai ușor de împachetat când vine vorba de călătorii.
 • Este mai ieftină

Hrana umedă:

 • Hrana umedă are un conținut de umiditate cuprins între 60 și 84%, ceea ce o transformă într-un aliment ușor perisabil după ce a fost desfacută cutia.
 • În ciuda acestui aspect, spre deosebire de hrana uscată, hrana umedă câini oferă mai multe avantaje acestuia, conținutul ridicat de apă având un efect pozitiv asupra sănătății câinelui.
 • Ținând cont de faptul că o cantitate mai ridicată de lichid ajunge deja în corp prin intermediul hranei, se acoperă mai ușor necesitatea câinelui de lichide cu ajutorul acesteia. Hrana umedă este recomandată în special cățeilor care nu consumă suficientă apă în timpul zilei.
 • Animalele de companie în plus o adoră și o preferă în locul hranei uscate. Probabil ai observat și tu ce bucurie poate avea pisicuța atunci când desfaci un pliculeț de hrană umedă pisici.

Este foarte important ca animalul tău de companie să aibă parte de mese regulate și echilibrate. Medicii veterinari nu recomandă ca hrana umedă să fie amestecată cu cea uscată la o masă, însă pot fi intercalate astfel încât prietenii tăi necuvântători să aibă în permanență parte de mese sănătoase.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.