Aromaterapia – hrană pentru minte și spirit

0

Tu ce simți când miroși o floare? Sau când te bucuri de aroma parfumului preferat? Sau atunci când îmbraci o haină proaspăt spălată? Cu siguranță toate acestea îți încântă simțul olfactiv și îți crește starea de bine. Iar cum acasă este locul în care ar trebui să ne simțim cel mai bine, transformă-l într-un loc magic în care să te relaxezi, să te odihnești și să te bucuri în permanență alături de cei dragi de clipe minunate. Nu trebuie să deții un palat pentru a te simți regină. Trebuie să faci în așa fel încât să te simți ca o regină, iar astfel și locuința ta se va transforma într-un palat. Este demonstrat științific faptul că aromaterapia este un bun remediu pentru diminuarea stărilor de anxietate și înlăturarea stresului. Doar închizi ochii și te transpui într-un univers al basmului, fie pe o pajiște verde mângâiată de curenții plini de prospețimea muntelui, fie pe malul mării, mângâiat de briza rece, fie într-o grădină plină cu flori.

Să aduci în casă miresmele care îți aduc plăcere cu siguranță starea ta de bine va crește, iar asta se va resimți în întreg organismul. La fel cum trupul îl hrănim cu mâncărurile preferate, mintea o hrănim cu o carte bună, auzul îl mângâiem ascultând muzica preferată, iar sufletul meditând și simțul olfactiv merită un stimul. Toate acestea însă trimit mesaj direct către creier, iar acesta la rândul lui va relaxa întreg organismul.

Pentru un ambient romantic, dacă dorești o baie caldă cu multă spumă sau dorești să privești pe fereastră cum plouă, bucură-te de aroma caldă și ambientul creat de aceste lumânări parfumate. Lumânările parfumate îmi aduc mereu multă bucurie și un strop de magie. Fie că vine vorba de o masă festivă, o cină romantică sau pur și simplu când citesc sau sunt singură și vreau să îmi creez un moment doar al meu, lumânările parfumate îmi întregesc momentul creat și îmi aduce multă liniște.

Aromaterapia este un termen modern, care în esență asta și înseamnă: terapie prin aromă și datează din cele mai vechi timpuri. Atât în Egiptul antic, Grecia Antică cât și în India antică sau Persia, uleiurile esențiale erau folosite atât pentru a venera zeii cât și pentru răsfățul regilor. Ba chiar vracii au găsit similitudini între tratarea anumitor afecțiuni cu ajutorul uleiurilor extrase din anumite plante. Uleiurile esențiale nu au efect doar asupra minții și spiritului ci pot fi folosite și pentru înfrumusețarea pielii și regenerarea acesteia, atunci când sunt folosite în mod corect.

Când vine vorba de parfumarea locuinței eu prefer uleiurile esențiale și folosesc un difuzor pentru aromaterapie pentru a mă bucura de un ambient prietenos. Evit să folosesc acele aparate cu spray deoarece am astm, iar un spray îmi crează de multe ori o stare de disconfort. Însă uleiul esențial îmi calmează întreg organismul, nu numai creierul.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.