Operațiile estetice, PRO și CONTRA

0

Operațiile de înfrumusețare au cunoscut un trend ascendent în ultimii ani. Iar dacă în primă instanță la acestea apelau doar persoanele publice ulterior au devenit populare și în rândul persoanelor care țin mult la propria imagine și vor să își corecteze micile imperfecțiuni astfel încât să se simtă cu adevărat bine în pielea lor.

Operațiile estetice sunt absolut necesare mai ales în cazul în care pacienții suferă anumite accidente sau dezvoltă anumite tumori care se cer a fi înlăturate chirurgical. Eu am aflat că am neurofibromatoză. Este o afecțiune genetică gravă care presupune formarea de tumori în tot corpul, atât pe organe cât și pe piele. Însă eu sunt un caz extrem de fericit, am doar câteva mici tumori la exterior pe care îmi doresc să le extirp. Până acum am operat unul singur de pe față, însă atâta timp cât există chirurgie nu voi permite ca o afecțiune să îmi conducă viața.

Ce vreau să subliniez? Dacă simți nevoia unei schimbări care să contribuie la creșterea stimei de sine atunci o operație este absolut necesară. Felul în care arătăm influențează considerabil modul în care ne comportăm și acționăm. Dacă ne simțim complexați de anumite defecte și nu acceptăm condiția, atunci o corectare al acestuia este necesară.

Astfel, dacă tu consideri că ai un nas prea mare, strâmb sau ascuțit, atunci ai toate motivele să apelezi la un chirurg estetician pentru rinoplastie. Nu putem spune că este o operație necesară din punct de vedere al sănătății. Un nas prea mare nu pune în pericol viața pacientului însă din punct de vedere social poate avea un efect devastator, acesta fiind ținta glumelor sociale care etichetează indivizii după anumite tipare.

Nu sunt însă de acord cu o astfel de abordare și nu încurajez astfel de practici dacă schimbarea apare ca efect al presiunilor sociale. Chiar dacă corectarea anumitor defecte fizice pentru sănătatea mintală contribuie enorm într-o societate construită pe prejudecăți la creșterea stimei de sine, consider că o operație trebuie să vină atunci când ne simțim pregătiți și vrem să facem asta pentru noi, nu pentru cei din jur. Este valabil pentru orice tip de operație estetică: mărire de sâni, buze, lifting facial, operație de micșorare a stomacului sau chiar și implant de păr.

Este foarte important ca înainte de o intervenție chirurgicală, indiferent de natura ei să mergi și la un laborator analize pentru un set de analize complet, la indicația medicului dvs.

Nu toți văd cu ochi buni însă chirurgia estetică. Asta din cauza faptului că multe persoane tind să exagereze atunci când vine vorba de aspectul fizic sau din cauza faptului că o operație estetică poate fi un eșec atunci când pacienții apelează la clinici care nu respectă întocmai normele de sănătate sau pentru bani acceptă tot ceea ce cere pacientul chiar dacă știu dinainte că acel rezultat nu va fi tocmai unul plăcut. Din păcate unele persoane care exagerează cu chirurgia estetică ajung mai mult să își distrugă frumusețea, însă dacă ele se simt bine în pielea lor, atunci cine suntem noi să judecăm?

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.