Schimbări în viața ta după venirea unui copil

0

Atunci când vine pe lume un copil întreaga viață este dată peste cap. Bucuria vine la pachet cu griji, nopți nedormite și noi priorități. Pășești într-o lume nouă, de care mulți se feresc să vorbească. Asta pentru că fiecare moment este resimțit diferit de la un individ la altul. Din exterior este ușor de multe ori să judecăm, să oferim sfaturi sau să ne facem planuri de genul… ”eu când voi avea un copil…” Ei bine, când îl vei avea, atunci o să decizi ce e mai bine pentru el în funcție de diferiți factori: financiari, emoționali, sociali.

Să fii sigură că nu vei mai putea sta de dimineața până seara pe plajă, dar vei descoperi cât de util și dulce poate fi somnul de la prânz atunci când ești în concediu. Poate nu o să îți mai petreci nopțile în cluburi, dar muzica glasului copilului este cea mai frumoasă, poate că unii prieteni vor începe să te evite, însă te vor căuta când vor avea și ei copii. Fii fără grijă, oamenii vin și pleacă din viața noastră, familia însă rămâne. Ea este cea mai importantă. Iar dacă acei prieteni au plecat, înseamnă că acea prietenie era una superficială, iar voi nu aveați aceleași orizonturi. Tot răul spre bine.

Alături de copil vei descoperi lucruri noi, la care nu te-ai gândit până la acel moment. Vei învăța împreună cu el, vei râde, vei explora, vei deveni și tu din nou copil. Vei trece prin diferite emoții alături de el. Vei plânge alături de el, mai ales atunci când va fi bolnăvior. Pentru a îi forma imunitatea ai grijă ca alimentația să fie 100% naturală, fă alături de el cât mai multă mișcare, dacă ai un animal de companie atunci cu atât mai bine. Nu numai că îi vei crește mai ușor imunitatea, dar îi vei dezvolta și empatia. La nevoie nu ezita să îi oferi suplimente copii.

Alături de copilul tău vei râde mult. Mai mult ca niciodată. Mai ales atunci când va descoperi primele cuvinte sau va începe să facă diferite boacăne. Nu aveți idee de câte ori, o parte din mine îi atrăgea atenția că e greșit, iar alta se prăpădea de râs. Sentimentul e unic. Pe o parte te simți vinovat că nu ai fost suficient de dedicat pentru a evita anumite ”boacăne” pe alta îți aduci aminte că și tu ai fost copil și nu ai fost tocmai o ușă de biserică.

Bucură-te de fiecare clipă petrecută alături de copilul tău. Timpul trece neiertător. Nu se mai întoarce, iar cum fiecare clipă e unică e păcat să o ratezi cheltuind timpul alocat copilului tău pe lucruri inutile și oameni de nimic.

Pe măsură ce copilul crește, apar și primele fire albe, primele riduri. Bucură-te de ele. Este natura firii. Pentru bătrânețe nu este remediu. Depinde de tine cum o accepți. Pentru părul cărunt există vopsea pentru păr, iar pentru riduri cel mai bun remediu este râsul, dar și diverse produse cosmetice pentru tratament riduri. Chiar dacă nu durează o veșnicie.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.