Gătitul o necesitate vs gătitul o plăcere

0

Pentru mine gătitul este mai mult o necesitate. Nu sunt un mare fan al bucătăriei, iar în mare parte prefer să comand mâncare, mai ales atunci când am invitați iar volumul de muncă crește, dar și atunci când sunt singură și nu am chef de a intra în bucătărie. În mare parte evit bucătăria și din cauza faptului că oricât aș ține geamul deschis și oricât de performantă este hota, iese mult miros în casă și abur. La asta mai adăugăm timpul pierdut. Multe dintre preparatele preferate durează undeva la două ore pentru a fi gătite și sunt devorate în doar 10 minute. Ia asta îmi scade considerabil interesul. Nu mai am nici timp și nici răbdare.

Noroc că soțul se pare că este mai pasionat decât mine. Nu știu dacă de nevoie sau a dezvoltat această pasiune pe parcurs, având în cercurile de prieteni mai mulți bărbați bucătari. Cert este că în mare parte el petrece mai mult timp în bucătărie decât petrec eu.

Însă preferăm de cele mai multe ori să gătim împreună și alegem în ultimul timp rețete gustoase și care au un timp mai mic de preparare. Și cum iubim cartofii, ne place să îi gătim în diverse feluri.

Supele și ciorbele rămân în continuare specialitatea mea. Supa de găină de casă rămâne cea mai iubită, însă aceasta necesitând un timp de preparare mai îndelungat, o preparăm în week-end dacă rămânem acasă. La fel de iubită este și ciorba de burtă, însă aceasta o preparăm când găsim anumite oase de vițel. În rest supa de legume o preparăm cel mai des datorită aportului de vitamine. Gătim puțină astfel încât să ne bucurăm din plin de prospețimea legumelor.

Bineînțeles că pe locul I rămân cartofii prăjiți cu mujdei de usturoi sau cu brânzică rasă, însă avem câteva rețete de mâncăruri de cartofi pe care le iubim nu numai datorită faptului că sunt absolut delicioase ci și datorită faptului că sunt rapid și ușor de preparat. Fie că îi preparăm la tuci, tigaie sau la cuptor, cartofii nu lipsesc din cămara noastră.

La fel de iubite sunt și pastele pe care le preparăm în diferite moduri folosind tot feluri de sosuri. Nu putem mânca la nesfârșit cartofi. Mai alegem și paste, orez sau mixuri de legume.

În ceea ce privește deserturile, nu suntem mari fani însă ne place să facem câte un tiramisu sau câte un cheesecake, deserturi care se prepară în general la rece. Mai ales vara deoarece sunt răcoritoare și extrem de delicioase. Însă din când în când ne mai desfătăm și cu tradiționalele clătite și mult iubiții papanași.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.