Planuri de vacanță. Unde mergi în vara asta?

0

Turismul a avut foarte mult de suferit în perioada 2020 – 2021 din cauza restricțiilor impuse de pandemie, însă timid a început să cunoască o revigorare.

Dacă anul trecut situația incertă pe mulți i-a închis în casă, anul acesta avem toate motivele să ieșim și să ne bucurăm de o mică vacanță.

Însă apare întrebarea: unde mergem în vacanță? În țară sau în străinătate? Dacă alegeți să vă petreceți vacanța afară, indiferent de destinația dorită vă sfătuiesc să vă documentați foarte bine înainte de a pleca în vacanță astfel încât să nu aveți parte de surprize neplăcute. Dacă v-ați vaccinat atunci vă va fi mai ușor să vă bucurați de destinația mult dorită.

Delta Dunării

Noi anul trecut am avut parte de o escapadă în Delta Dunării la Sulina. A fost destul de dificil să găsim cazare din cauza faptului că mulți români s-au reorientat în ceea ce privește concediul, alegând să petreacă vacanța pe plaiuri mioritice. Însă am avut inspirația de a căuta cazare Delta Dunării din timp. Spre surprinderea mea, nu am avut probleme cu țânțarii însă spre dezamăgirea mea am observat că unii oameni, cu școală, care se lăudau că au călătorit în toată lumea, având un comportament total nepotrivit. Nu e de mirare reputația creată. Cu alte cuvinte, aceeași mizerie ca pe întreg litoralul lăsată în urmă pe plajă sau prin zonele de agrement, același comportament sălbatic: vorbit tare, urlat, ascultat muzică la maxim. Ca deh, oamenii sunt în vacanță și au nevoie să semnalizeze asta.

Dacă voi reveni? Cu siguranță da! Anul acesta ne propunem să repetăm experiența, însă dorim să plecăm în fiecare zi cu vaporașul pentru a descoperi frumoasele sate lipovenești. Delta este foarte frumoasă și merită o plimbare pe fiecare braț, merită vizitată pădurea Letea, merită gustate preparatele din pește. Experiența per total a fost una plăcută, cazarea curată, mâncarea foarte gustoasă iar localnicii calzi și primitori.

Valea Prahovei

Având în vedere că nu se află departe de casă, o escapadă la munte este mereu bine venită. De cele mai multe ori alegem să mergem cu trenul, asta din cauza aglomerației de pe DN1. Este destul de neplăcut ca cei 70 de km câți sunt între Ploiești și Sinaia să îi parcurg chiar și în 4 ore, în condițiile în care în aproximativ același timp ajung la Constanța, parcurgând 300 km. Însă odată ajunși acolo uităm de tot, mai ales că poți găsi cazare Sinaia la un preț mai mult decât acceptabil. Sinaia efectiv a înflorit în ultimii ani și oferă multe posibilități de distracție și relaxare tot parcursul anului, de la diferite trasee montane impresionante, la festivaluri de muzică sau obiective turistice impozante. Iar dacă nu ai vizitat Castelul Peleș, Cazinoul din Sinaia, Mănăstirea Sinaia, Casa memorială George Enescu, Gările Regale, atunci ai toate motivele să bifezi și această destinație deoarece nu vei regreta.

Transalpina

Transalpina este cea mai înaltă și frumoasă șosea din România. Drumul național din Munții Parâng, Carpații Meridionali face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Este un traseu absolut impresionant și merită vizitat. Noi am fost cazați la Pensiunea Poarta Raiului Com. Sugag, Sat Tău – Bistra, jud. Alba. Un loc de poveste din care nu aș mai fi plecat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.