Alergia la soare – cum te protejezi?

1

Prima dată când mi-a apărut o iritație urâtă pe piele a fost în urmă cu vreo 10 ani. Mai exact îmi apăruseră niște leziuni pruriginoase, iar zonele afectate au fost cele direct expuse, mai exact mâinile, și foarte puțin pe picioare. Din păcate nu mai am poze de atunci, dar erupția arăta exact ca în poza de mai sus. În primă fază mi-a ieșit pe coate, iar mai apoi și pe partea superioară a palmei, inclusiv degete. Arătau ca un fel de bubițe foarte mici și dese. În prima zi mâncărimile erau crunte, iar de calmat la acel moment doar cu apa termală de la Avene reușeam să ameliorez situația. Această alergie solară a durat câteva zile, timp în care îmi puneam mii de întrebări legate de cauză.

Bineînțeles că până să ajung la medicul dermatolog iritația dispăruse așa că nu am putut decât să cer niște sfaturi. Mi s-a recomandat obligatoriu să folosesc cremă cu factor de protecție și mi s-a explicat cât de nocive sunt razele UV și ce riscuri implică expunerea prelungită fără factor de protecție, inclusiv cancerul de piele. Recunosc că la acea vreme foloseam crema de protecție doar la plajă și nici acolo de fiecare dată.

Acum că s-a încălzit vremea, crema cu factor de protecție nu îmi lipsește din geantă și din fericire se pare că are efect pentru că nu mi-au mai apărut decât foarte timid pe pumni.

Pentru a evita apariția alergiilor solare, cea mai bună soluție este prevenția. Cum razele UV sunt imposibil de evitat, iar medicii dermatologi recomandă utilizarea unei creme de protecție cu factor UV pe zonele expuse chiar și în sezonul rece, cel mai bine este să respectați sfaturile folosind o cremă cu factor ridicat de protecție anti UVA și UVB de la branduri verificate și aprobate. Preferata mea este Avène spf 50 fluid! Iubesc produsele de la Avene și le consider cele mai potrivite pentru pielea mea.

Loțiunea are o textură ușoară, lichidă, hidratează pielea sensibilă fără a lăsa urme albe, oferind un finisaj mat, ceea ce o face perfectă de aplicat indiferent dacă stați la plajă sau sunteți nevoite să ieșiți din casă pe caniculă. În plus, fiind rezistentă la apă, vă protejează chiar și atunci când doriți să vă răcoriți în piscină sau în apa mării. Loțiunea o găsiți la Notino!

Este foarte important să evitați orele de vârf când emisiile de raze UV sunt mai puternice, însă din păcate acest lucru nu este posibil. Din acest motiv vă sfătuiesc să folosiți de fiecare dată cremă de protecție pe care să o aplicați cu aproximativ 30 in înainte de a ieși, să aplicați procedeul la un interval de 2-3 ore, să încercați pe cât posibil să circulați pe la umbră, să aveți capul acoperit cu o pălărie sau șapcă și foarte important, să vă hidratați în permanență consumând cât mai multă apă. Disconfortul termic chiar dacă și în aceste condiții va fi mai blând resimțit. Însă cel mai important este faptul că riscurile de a suferi insolații, arsuri solare, iritații a le pielii sunt diminuate considerabil.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.