Sănătatea – cel mai de preț dar

0

Venirea pe lume a unui copil este un motiv de mare bucurie iar toți avem așteptări ca cel mic să fie sănătos. Tradițional vorbind, acesta sunt și urările cel mai des folosite. Să fie sănătos și să vă aducă numai bucurii. Ce mulți înțeleg poate prea târziu este că cea mai mare bucurie este atunci când este sănătos. Însă din păcate nu întotdeauna se întâmplă asta. Din ce în ce mai mulți copii se nasc cu diferite afecțiuni sau sunt diagnosticați cu diverse afecțiuni grave încă din primii ani de viață.

Fie că este vorba de boli rare, cancere sau alte afecțiuni mai puțin grave, faptul că un copil suferă și în loc să se bucure de cei mai frumoși ani din viață sunt nevoiți să stea prin spitale este foarte trist și nedrept în același timp. Da oare cine poate face dreptate? Este o întrebare retorică, la care mulți așteaptă ca în cele din urmă să apară un răspuns.

Auzim tot mai des de artrită reumatoidă juvenilă, cifoză, lordoză sau alte afecțiuni de care nu știam că există. Din fericire pentru unele afecțiuni există leac. Pentru altele, mai grave din păcate nu întotdeauna.

Oamenii își pun speranța în divinitate, iar rugăciunea și încărcătura energetică pozitivă poate avea un efect, mai ales că cei mici simt. De multe ori o stare emoțional pozitivă contribuie la procesul de vindecare.

Însă fără tratamente de specialitate și terapii potrivite fiecărei afecțiuni în parte, acești copii nu ar avea nici o șansă. Din păcate iar, pentru mulți acea șansă are un preț. Și de cele mai multe ori acel preț este mult prea mare pentru familiile greu lovite de soartă. Este trist atunci când constați că șansa la viață are un preț. Puțini reușesc să achite șansa la vindecare. Pentru unii șansa vine prea târziu, iar pentru alții niciodată.

In ceea ce îi privește pe copii, important este ca noi să fim atenți la orice modificare în comportamentul acestuia, la modul cum pășește, cum citește sau cum reacționează la ce se întâmplă în jurul lui. Nu suntem medici, dar suntem primii care putem observa ceva astfel încât să putem solicita din timp ajutor de specialitate. La fel de important este să mergem regulat la controale astfel încât dacă apare ceva să depistăm din timp. Sunt anumite afecțiuni care nu pot fi sesizate fără un control amănunțit.

DISTRIBUIȚI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.