Cum economisești în pandemie? 5 trucuri

1

Din când în când, vrem cu toții să ne lăsăm problemele de zi cu zi și să ne relaxăm. Cu toate acestea, deseori avem nevoia să strângem bani, să economisim. Fie pentru plăcerea de a călători, fie pentru reparații sau pentru procurarea unui imobil sau a unei mașini, economiile pe care le facem sunt esențiale. Din păcate, nu este o sarcină tocmai ușoară, chiar și acum, în pandemie.

Dacă acum nu ai banii necesari, poți folosi mai multe sfaturi și trucuri pentru a face economii; unele dintre ele sunt la fel de ușoare ca procurarea de Bitcoin-uri din Statele Unite. Cu planificare și determinare poți economisi în cel mai scurt timp. Iată cum:

Compară ofertele și alege-o pe cea mai bună

Dacă doriți să economisiți bani, ar trebui să căutați întotdeauna cele mai bune oferte. Există diverse instrumente de comparare și site-uri web care vă pot ajuta să găsiți cele mai ieftine zboruri și hoteluri, cele mai ieftine servicii de curierat, dacă, bunăoară, vreți să trimiteți colete din România în Anglia.

Restricționează achizițiile neesențiale

Nu uita că ar trebui să economisești bani, așa că nu-i risipi pe lucruri care nu sunt esențiale (cum ar fi haine noi, produse cosmetice sau accesorii).

Când dorești să cumperi ceva nou, întreabă-te dacă într-adevăr ai nevoie de asta sau dacă poți cheltui mai puțini bani. Este mult mai bine să cumperi doar una sau două piese noi calitative, decât să mai multe articole inutile și ieftine, de care nu ai nevoie.

Începe să lucrezi de acasă

Vrei să începi să economisești bani pe cheltuielile tale zilnice? Te poți alătura numărului tot mai mare de oameni care au decis să lucreze de acasă. Munca la distanță este o modalitate excelentă de a economisi bani, deoarece nu va mai trebui să plătești pentru o navetă la/de la serviciu în fiecare zi. De asemenea, a lucra de acasă înseamnă că ai mai puține șanse să cheltui bani pentru prânz sau alte lucruri inutile care nu au nicio legătură cu slujba ta.

Atunci când vine vorba de economisirea de bani la locul de muncă de acasă, asigură-te că vei găsi o profesie care să se potrivească abilităților și experienței tale. În acest fel, vei avea mai multe șanse să câștigi mai mulți bani și vei economisi mai mult. Cu toate acestea, asigură-te că locul de muncă ales nu este ilegal și nu prezintă un risc pentru sănătatea sau siguranța ta.

Setează-ți un buget și respectă-l

Chiar dacă vrei să te distrezi, este esențial să respecți bugetul setat. În acest fel, vei putea controla suma de bani pe care o cheltui. Prin urmare, descarcă unele aplicații de bugetare (cum ar fi GoodBudget) sau o aplicație (cum ar fi Mint) care te poate ajuta să-ți urmărești cheltuielile și să vezi dacă economisești îndeajuns de mult. După câteva zile  îți va fi ușor să determini câți bani trebuie să economisești lunar.

Oferă servicii sau fă troc

Dacă simți că nu poți economisi bani din munca de zi cu zi, există alte modalități prin care poți câștiga niște bani în plus. Una dintre cele mai simple soluții este oferirea de servicii. De exemplu, vă puteți oferi să îngrijiți copilul sau câinele cuiva când pleacă de acasă sau să predați engleza, pictura sau să faceți lecții de pian.

Cel mai bun mod de a economisi este să începi cât mai devreme posibil. Astfel vei avea întotdeauna avantajul de a fi pregătit pentru cumpărăturile și călătoriile cu adevărat importante.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.