Cum alegi căruciorul pentru copii – de ce trebuie ținut cont!

0

Bucuria veștii că o să fiți părinți vine la pachet cu multe griji și o serie de întrebări, mai ales dacă sunteți la primul copil. Astăzi o să discutăm despre cărucior, unul dintre cele mai importante obiecte, indispensabil în viața de părinte. Dacă pentru plimbările scurte un marsupiu sau un wrap reprezintă o alegere potrivită, pentru plimbările mai lungi căruciorul este mult mai potrivit. Nu doresc să îmi sară în cap mămicile ”perfecte” care consideră că doar un wrap este benefic pentru micuț. Ei bine, ca să fii un părinte bun trebuie să fii și un părinte odihnit, altfel plimbările se vor transforma treptat într-un adevărat chin, mai ales când copilul va crește și va dori numai în brațe. Îl iei cu drag, dar cât, când simți că nu mai poți?

Căruciorul îl va învăța că există și alte medii prietenoase și pufoase decât mâinile duioase ale mamei și brațele puternice ale tatălui. Copilul meu a fost purtat și în marsupiu și în cărucior, însă am preferat mai mult căruciorul nu doar din comoditate ci și pentru confortul copilului pe termen lung.

Alegerea căruciorului – cea mai comună întrebare. De ce trebuie ținut cont.

Pe piață există atât de multe modele de cărucioare încât ți-e greu să alegi. De la cărucioare copii ieftine până la cele mai sofisticate modele. Ei bine, majoritatea tind să cumpere un cărucior sport, mai ales că sunt ușor de pliat, arată foarte bine și au și un spațiu generos de depozitare pentru obiectele necesare în orice călătorie. Orice părinte cunoaște asta. Nici o plimbare nu poate fi făcută fără un mic kit de călătorie care constă în schimburi pentru bebe, scutece, iar după caz biberoane, termos sau încălzitor pentru biberoane, șervețele umede, jucăria preferată etc.

Cele mai importante caracteristici!

Centura de siguranță

Centura de siguranță în 5 puncte oferă micuțului năzdrăvan libertatea de mișcare fără a se accidenta, iar ție liniștea de care ai nevoie. Aceasta trebuie să fie ușor de folosit de către adulți dar greu de desfăcut de către copil. În plus, pentru un spor de confort aceasta trebuie să fie prevăzută cu pernuțe pentru umeri, pentru un spor de confort.

Roțile

Cu cât roțile sunt mai mari, cu atât căruciorul este mai ușor de manevrat, mai ales pe drumurile și aleile noastre pline de gropi și fel de fel de obstacole. Nu o dată a trebuit să cobor de pe trotuar pe carosabil, după ce m-am asigurat că nu vine nici o mașină, asta deoarece în mijlocul trotuarului era plantat un stâlp. Probabil proiectanții nu s-au gândit că există și părinți cu cărucioare sau persoane cu dizabilități care au nevoie să folosească acel spațiu. Este valabil și pentru mașinile parcate pe trotuar făcând în unele zone imposibil accesul cărucioarelor. Iar bordura foarte înaltă face greu de coborât un cărucior cu roți mici. Există însă un inconvenient. Acestea oferă volum căruciorului, iar dacă spațiul de depozitare reprezintă o problemă atunci tot cărucioarele cu roți mici sunt o bună alegere. În acest caz este foarte important să alegeți unul cu roți duble în partea din față care se rotesc la 360 de grade.

Frânele

Orice cărucior obligatoriu trebuie să fie proiectat cu frâne, astfel ca acestea când staționați să fie acționate. Nu peste tot terenul este drept și nu cred că vă doriți să alergați după cărucior, punând în același timp viața copilului în pericol.

Amortizoare

Cărucioarele cu amortizoare sunt ideale pentru absorbirea șocurilor crescând confortul copilului atunci când vă deplasați pe drumuri pline de denivelări.

Mânerele

Cea mai fericită alegere reprezintă cărucioarele cu un singur mâner, în detrimentul cărucioarelor cu două, deoarece este mult mai ușor de manevrat. Dacă doriți să optați pentru un cărucior cu mâner reversibil astfel încât să schimbați câmpul vizual al copilului, atunci trebuie să știți că această facilitate ridică prețul căruciorului.

Copertina

Copertina oferă protecție copilului împotriva soarelui, vântului sau ploii. Da, vă poate prinde ploaia în parc, iar până acasă, copertina va proteja copilul de picăturile reci. Copertina trebuie să se plieze ușor astfel încât să poată fi trasă în funcție de nevoile copilului. Există copertine care pot fi trase total, oferind protecție totală. În acest caz este important ca acestea să aibă o fereastră transparentă prin care să puteți ține mei ușor sub observație copilul.

Spațiu de depozitare

Cărucioarele cu un spațiu de depozitare generos sunt o bună alegere mai ales dacă iubiți plimbările lungi și dese și trebuie să cărați cu voi multe lucruri necesare copilului în timpul deplasării.

Alte caracteristici

  • Suportul pentru piciare îi ca oferi copilului un spor de confort. Copilul poate obosi dacă îi atârnă prea mult timp picioarele.
  • Suport reglabil sau detașabil pentru mâini, jucărioare sau gustărică.
  • Țesătura moale, ușor de curățat, design deosebit.
  • Ușor de manevrat și pliat.
  • Rezistență în timp, mai ales dacă doriți să mai faceți un bebe.

Cărucioare copii 3 in 1 – alegerea perfectă pentru confort și siguranță

Un cărucior 3 în 1, chiar dacă este mai scump este o alegere potrivită atunci când iubiți să călătoriți. Căruciorul 3 în 1 oferă siguranță și confort bebelușului încă de la naștere, fiind o bună alegere pe termen lung.

Folosind landoul încă din primele zile, copilașul poate fi așezat într-o poziție corectă astfel încât să nu îi fie afectată coloana. Landoul îl puteți folosi în special până la vârsta de 6 luni.

Scoica este absolut necesară atunci când călătoriți cu autoturismul, fiind un accesoriu obligatoriu și foarte important pentru siguranță. Scoica este recomandată în funcție de producător tot până la 6 sau 12 luni, ca mai apoi să achiziționați pentru transportul copilului un scaun auto omologat pentru următoarea categorie de vârstă. Atenție însă! Plimbările nu ar trebui să fie mai lungi de 30-40 minute pentru bebelușii sub 3 luni, deoarece corpul bebelușului nu este pregătit pentru a sta în acea poziție prea mult timp.

Căruciorul standard (sport) poate fi folosit începând cu vârsta de 6 luni și reprezintă o alegere fericită atunci când doriți să vă bucurați de o plimbare prin parc sau la cumpărături. Spătarul căruciorului sport are în general patru poziții de înclinare, inclusiv cea orizontală, căruciorul transformându-se ușor într-un loc confortabil de dormit atunci când bebe obosește. Noi ne plimbam mult, iar când mergeam la bunici la țară, bebe adormea în cărucior la aer curat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.